Predsjednik Milanović u Krapini je komentirao komunikaciju s premjerom Plenkovićem i rekao je on tu komunikaciju nije svodio na osobnu razinu, već je ukazivao na problem neusklađenosti Stožera civilne zaštite RH s Ustavom.


Predsjednik Rrepublike Zoran Milanović u četvrtak je boravio u Krapini, gdje je odgovarajući na pitanja novinara komentirao komunikaciju s premijerom Andrejom Plenkovićem posljednjih dana.

Vezani članci Hrvoje Zekanović, Zoran Milanović Zekanović napustio dvoranu kad je počeo govor predsjednika Republike: ''Ili ćemo Plenković i ja u zatvor ili će Milanović u ludnicu'' Zoran Milanović Milanović: ''Djelujem kao ucviljena šiparica, ali ... Tretiraju nas kao zemlju trećeg reda, zahvaljujući HDZ-u''

"Mislim da je vrijeme da se ovo zaustavi. Što se nas tiče, priča je gotova. Ali nije gotova...", rekao je Milanović, koji je ipak nastavio komentirati svoj javni sukob s premijerom.

"To nije moj sukob. Gospodin Plenković bio je malo osoban sa svojim humorom, za ovu vrstu komunikacije neka traži nekog drugog. Ne možeš baš svakom kad ustaneš na lijevu nogu reći 'lažeš'. Na osobnu razinu nisam svodio ovu komunikaciju, ja sam samo ukazao na problem, a premijera smo čuli dva puta u kameru i nije bio duhovit. Još sam i štitio premijera jer sam rekao da takve stvari ne bi došle od predsjednika Vlade. Uopće se ne radi o tvitu, nego o sadržaju", kaže predsjednik.

Istaknuo je da kao problem ostaje neusklađenost Stožera s Ustavom.

"Taj problem o neusklađenosti parastožera s ustavno-pravnim poretkom RH moramo riješiti. Očekujem od Vlade da to pitanje stavi pred Sabor i da se dobije većina, ako je ne dobije, onda ću reći 'bar ste probali'", kaže predsjednik.

Na pitanje je li njegova komunikacija s premijerom konstruktivna odgovara: "Počeo sam pristojno, premijer je nastavio drugačije, a dalje analizirajte."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju