Andrej Plenković i Zoran Milanović
Andrej Plenković i Zoran Milanović Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

U Vladi kažu kako su pregledali premijerov Twiter profil i zaključili kako nije bilo tvitova koje je Zoran Milanović spominjao. On je pak ranije rekao da je poruku kako je njemu na funkciji predsjednika dosadno, napisao netko na Plenkovićevu profilu.


Premijer Plenković nije objavio nikakav tvit koji je usmjeren protiv predsjednika Republike Zorana Milanovića, doznaje se u srijedu iz Vlade u kojoj kažu da su pregledali premijerov Twitter i zaključili da predsjednik Milanović ili laže ili halucinira.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović rafalno: "Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju 'neovisnost'" Zoran Milanović i Andrej Plenković Milanović opleo po Plenkoviću: "On štiti, stavlja u hlad i u zaštitu ljude koji su naprosto korumpirani. Ja to ne mogu drukčije nazvati"

"S obzirom na brojne medijske upite 'na koji to kasnonoćni tvit misli predsjednik Republike', pregledali smo premijerove tvitove u proteklom razdoblju kako bi provjerili je li tvitano išta u kasnonoćne sate usmjereno protiv predsjednika Republike. Jedino što nakon tog pregleda možemo zaključiti je da predsjednik Republike ili laže ili halucinira", doznaje se u Banskim dvorima.

Sasvim sigurno se jako puno dosađuje na funkciji pa izmišlja, dodaje se.

Odgovor iz Ureda predsjednika

Glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić poručio je da nepristojnost umotana u "izvor iz Vlade" ne zaslužuje komentar, odgovarajući na reakciju kojom su Banski dvori opovrgnuli postojanje tvita premijera Andreja Plenkovića usmjerenog protiv predsjednika Zorana Milanovića.

"Nazovimo stvar pravim imenom, ovdje nije riječ o tvitu: predsjednik Vlade dva puta je u istom danu, u kameru, imao potrebu na osobnoj razini prozivati predsjednika Republike. Valjda samo zato što drugačije od njega misli i govori, na što predsjednik Vlade nije naviknut", poručio je u srijedu popodne Jelić.

A onda je, ističe glasnogovornik Ureda predsjednika, "neformalni izvor iz Vlade, onako u maniri yutelovske medijske škole, prisnažio prozivke osobnim uvredama na račun predsjednika Republike".

"Takva nepristojnost umotana u 'izvor iz Vlade' ne zaslužuje komentar. Za tu vrstu komunikacije moraju tražiti drugog sugovornika. Ured predsjednika to nije", rekao je Jelić.

Predsjednik Milanović komentirao je danas i odbacio premijerove prozivke da je njemu dosadno na funkciji predsjednika, pri čemu je više puta spomenuo da je to napisano na Plenkovićevom twitteru.

Izjavio je kako ne vjeruje da mu je kritiku premijer osobno napisao na twitteru, već neki "jazavac" iz njegovog ureda u noćnim satima. "Ne mogu shvatiti da bi Plenković napisao takvu glupost", poručio je Milanović ne precizirajući o kojem se Plenkovićevom tvitu radi.

Premijer je ocjenu da je Milanoviću dosadno iznio danas dolazeći na sjednicu Sabora. Rekao je kako mu se čini da je ‘predsjedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno’, osvrnuvši se time na njegove opetovane komentare da je Nacionalni stožer Civilne zaštite neustavan te da je Sabor iznad Stožera, a ‘Stožer je u stvari ništa’.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju