Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo obraćanje

Ovo je najmlađi hrvatski ministar, otkrijte što planira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović predstavio je nasljednika Mirele Holy. Pogledajte prvo obraćanje novog ministra zaštite okoliša i prirode.

Premijer Milanović je nakon konzultacija odlučio da će za novog ministra predložiti gradonačelnika Jastrebarskog, Mihaela Zmajlovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Radim u javnom interesu' Zmajlović: Ne bojim se kaznene prijave ORaH-a Slika nije dostupna Mirela Holy u akciji ORaH podnio kaznenu prijavu zbog preseljenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Zagrebtower

'Nakon iznenadne ostavke ministrice Holy u kratkom je vremenu trebalo donijeti odluku tko će je zamijeniti', rekao je premijer. Zmajlović je, kako je ustvrdio Milanović, ostvario zapažene rezultate u svojoj karijeri. 'Ovo je političko mjesto i poznavanje materije je jako dobra stvar, ali ovo se mjesto provodi u suradnji sa stručnjacima i provodi se politika Vlade koju je Holy znala provoditi i koju je dobro radila', rekao je Milanović.

Novi ministar rekao je da je njegov cilj transparentnost, poštivanje propisa i europskih direktiva. 'Trudit ću se da zadržim zacrtani smjer Vlade', kaže Zmajlović . Napomenuo je kako se kroz svoje radne iskustvo bavio temama okoliša te poznaje problematiku resora. 'U životu sam preuzimao odgovorne i zahtjevne poslove i to sam dobro obavljao, procijenili su to i građani', rekao je Zmajlović.

Na pitanje da je njegova prethodnica Mirela Holy prije nego je otišla iz ministarstva dobivala prijetnje smrću i je li on svjestan opasnosti da ima ljudi koji posluju s one strane zakona, Zmajlović je rekao da će cijeli sustav biti transparentan te da će se gledati interesi građana.

Najmlađi ministar u Vladi

Zmajlović je predsjednik saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, a od nedavno je i u Predsjedništvu SDP-a. Rođen je 1978., što znači da će biti najmlađi ministar u Vladi.

Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu na temu Crosskulturalni managment. Bio je direktor komunalnog poduzeća Jastrebarsko. Od 2009. godine je i gradonačelnik Jastrebarskog.

>> HDZ: Umjesto reformama bave se kadroviranjem; SDP: Moramo popraviti što su oni pokvarili

Političku je karijeru započeo kao nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Jastrebarsko. Od 2005. do 2010. bio je predsjednik gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko. Posljednje dvije godine predsjednik je županijske organizacije SDP-a.

>> Jastrebarsko u Cannesu proglašeno europskim gradom budućnosti!

>> Evo kako se doista živi u Jastrebarskom...

Zmajlović je jedan od najuspješnijih hrvatskih gradonačelnika, a priznanje za to dobio je i kada je Financial Times početkom ove godine Jastrebarsko uvrstio na svoju listu 10 najperspektivnijih gradova Južne Europe. Financial Times u sklopu natjecanja za europske gradove i regije budućnosti proglasio je Jasku jednim od Europskih gradova budućnost. Maleni hrvatski grad u spomenutom natjecanju zauzeo je sedmo mjesto te se tako našao uz bok poznatim, razvijenim europskih gradovima.

Mirela Holy podnijela je 7. lipnja ostavku na svoju dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, koji je ostavku prihvatio. Ostavku je dala nakon što je u javnost 'iscurio' email predsjedniku Uprave HŽ Holdinga kojom se Holy po stranačkoj, SDP-ovskoj liniji zauzela za jednu djelatnicu HŽ-a.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene