Jastrebarsko je službeno proglašeno jednim od Europskih gradova budućnosti Južne regije Europe za 2012/2013. godinu.


Financial Times u sklopu natjecanja za europske gradove i regije budućnosti proglasio je Jasku jednim od Europskih gradova budućnost. Maleni hrvatski grad u spomenutom natjecanju zauzeo je sedmo mjesto te se tako našao uz bok poznatim, razvijenim europskih gradovima.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo čime je Hrvatska oduševila svijet u 2012.! Slika nije dostupna Jaska među pet najperspektivnijih gradova Južne Europe!

Prvo mjesto na ljestvici u regiji Južne Europe zauzela je Barcelona, dok je na ukupnoj razini svih gradova i regija Velika regija Stockholma ocijenjena europskom regijom budućnosti, a London je i treću godinu za redom proglašen europskim gradom budućnosti.

>> Jaska među pet najperspektivnijih gradova Južne Europe!

Mihael Zmajlović, gradonačelnik Jastrebarskog, izrazio je veliko zadovoljstvo što je stručna komisija prepoznala uložene napore. ' Ovo priznanje potvrđuje ispravnost, učinkovitost i kvalitetu lokalne strategije razvoja poticanja izravnih inozemnih ulaganja koja prati trend susjednih gradova u našoj regiji. Konkurentnost i budućnost Jastrebarskog uvelike ovise o inozemnom kapitalu, stoga je ova titula veliki motivacijski čimbenik za sve ljude koji rade na razvijanju kapaciteta našeg grada', izjavio je gradonačelnik nakon održane svečanosti u Cannesu.

Stručna komisija donijela je svoju odluku na temelju ekonomskog potencijala, omjera ulaganja troškova, ljudskih potencijali, infrastrukture, kvaliteta života, prijateljsko poslovnog okruženje kao i promotivne strategija za privlačenje direktnih stranih investicija Mjesto na top listi europskih gradova predstavlja i preporuku ekonomskog lista za lokacije u koje treba ulagati u narednom razdoblju.