Milan Bandić i Petar Pripuz nakon suđenja za aferu Agram zgradu Županijskog suda napustili su na stražnji izlaz. Sa suda sada objašnjavaju kako to nije odluka suda.


Iz zgrade Županijskog suda u Zagrebu Milan Bandić i Petar Pripuz nakon suđenja za aferu Agram izašli su na stražnji izlaz, što nije uobičajena praksa.

Vezani članci Žičara Sljeme Odavno je trebala biti otvorena, no još nijednog putnika nije prevezla na Sljeme. Glavna nadzornica radova: "Radimo na učvršćivanju statike" Petar Pripuz "Pa ne gleda se u svaki kamion, dođe drugi i to zatrpa. U čemu je problem?": Na suđenju za pogodovanje Pripuzu preslušane tajne snimke Milana Bandića

Na upit Dnevnika Nove TV, predsjednica Sudskog vijeća Rahela Valentić odgovorila je da odluku o korištenju stražnjeg izlaza nije donio sud. Poručila je kako iza takve odluke najvjerojatnije stoji procjena osiguranja, tj. sigurnosni razlozi, s obzirom na to da se pred zgradom Županijskog suda u Zagrebu okupio veći broj prosvjednika nezadovoljnih radom gradonačelnika Bandića.

Sa suda poručuju i da se stražnji izlaz najčešće koristi za izvođenje zaštićenih svjedoka.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov o izvođenju Bandića na stražnji izlaz pitala je i predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića.

''Povodom Vašeg upita, navodim da mi nije poznato tko je odobrio da nakon današnje rasprave Milan Bandić i Petar Pripuz napuste zgradu Županijskog suda u Zagrebu na stražnji izlaz. Konzultirao sam sutkinju, predsjednicu vijeća u navedenom kaznenom postupku, koja je također navela da je nitko nije konzultirao u vezi navedenog, pa je za pretpostaviti da je ta odluka dana od strane Pravosudne policije radi sigurnosnih razloga. Smatram da sam o navedenom trebao biti izvješten kao predsjednik suda, a isto tako i sutkinja Rahela Valentić kao predsjednica sudskog vijeća'', poručio je Turudić.