Milan Bandić i Petar Pripuz nakon suđenja za aferu Agram zgradu Županijskog suda napustili su na stražnji izlaz. Sa suda sada objašnjavaju kako to nije odluka suda.


Iz zgrade Županijskog suda u Zagrebu Milan Bandić i Petar Pripuz nakon suđenja za aferu Agram izašli su na stražnji izlaz, što nije uobičajena praksa.

Vezani članci Natalija Prica Oreški - 8 Tko je plavuša koja često prati Bandića u stopu? Bivša misica završila je stomatologiju, a onda se pojavila u politici Bandić s obljetnice na Cecu - 3 Dan pada Vukovara uz stihove Arkanove udovice - reakcije na snimku Bandića izostale, ali iz Udruge zatočenih i nestalih tvrde: "Trebao bi se ispričati"

Na upit Dnevnika Nove TV, predsjednica Sudskog vijeća Rahela Valentić odgovorila je da odluku o korištenju stražnjeg izlaza nije donio sud. Poručila je kako iza takve odluke najvjerojatnije stoji procjena osiguranja, tj. sigurnosni razlozi, s obzirom na to da se pred zgradom Županijskog suda u Zagrebu okupio veći broj prosvjednika nezadovoljnih radom gradonačelnika Bandića.

Sa suda poručuju i da se stražnji izlaz najčešće koristi za izvođenje zaštićenih svjedoka.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov o izvođenju Bandića na stražnji izlaz pitala je i predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića.

''Povodom Vašeg upita, navodim da mi nije poznato tko je odobrio da nakon današnje rasprave Milan Bandić i Petar Pripuz napuste zgradu Županijskog suda u Zagrebu na stražnji izlaz. Konzultirao sam sutkinju, predsjednicu vijeća u navedenom kaznenom postupku, koja je također navela da je nitko nije konzultirao u vezi navedenog, pa je za pretpostaviti da je ta odluka dana od strane Pravosudne policije radi sigurnosnih razloga. Smatram da sam o navedenom trebao biti izvješten kao predsjednik suda, a isto tako i sutkinja Rahela Valentić kao predsjednica sudskog vijeća'', poručio je Turudić.