Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljeno 1700 potpisa protiv

Bandić o preseljenju imigranata u Hostel Arenu: "Konzultirat ćemo se s građanima, nećemo ništa silovati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić tvrdi da se odluka o preseljenju imigranata u Hostel Arenu neće donijeti prije konzultacija s građanima te da se "neće ništa silovati". Inicijativa građana Jaruščice, Remetinečkog gaja i Laništa prikupila je u pet dana 1700 potpisa protiv preseljenja u Hostel Arenu.

Predstavnici Inicijative građana Jaruščice, Remetinečkog gaja i Laništa prikupili su oko 1700 potpisa građana koji se protive preseljenju imigranata, trenutno smještenih u Hotelu Porin, u Hostel Arena, a peticiju će pokušati predati samom gradonačelniku Milanu Bandiću u četvrtak. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Slika nije dostupna MUP NE OTKRIVA DETALJE Azilante privremeno sele na Lanište: Stanovnici spremni na prosvjed

"Prikupili smo oko 1700 potpisa u svega pet dana potpisivanja peticije. Pokušat ćemo potpise predati gradonačelniku Bandiću ili nekom od njegovih zamjenika, a ako nam to ne uspije urudžbirat ćemo ih", rekao nam je Igor Čović iz Inicijative. 

Iako se o preseljenju korisnika Hotela Porin u Hostel Arena govori već duže vrijeme, zbog čega su stanovnici naselja koja se nalaze u blizini Hostela i prosvjedovali, službene potvrde o tome još uvijek nema. 

Bandić je u srijedu u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" Radio Sljemena rekao da službene odluke još uvijek nema, ali da se ona neće donositi prije konzultacije s građanima. 

"Idući tjedan ćemo imati sastanak s Mjesnim odborom i Vijećem gradskih četvrti na tu temu. Država je tražila da probamo naći alternativni smještaj ljudima koji su dolje jer se Hotel Porin treba renovirati. Nismo još donijeli nikakvu odluku i nećemo je donijeti prije nego se konzultiramo s građanima", rekao je Bandić, a na pitanje voditelja znači li to da odluku o preseljenju u Hostel Arenu neće donijeti ako su stanovnici protiv toga, Bandić je rekao: "Pa nećemo ništa silovati."

U MUP-u su prije tjedan dana potvrdili da imigrante iz Porina namjeravaju privremeno preseliti zbog renoviranja hotela, no ni tada nisu otkrili gdje ih namjeravaju premjestiti.

Tvrde, međutim, da je premještanje privremeno te da će se radovi na Hotelu Porin obaviti u više faza. Ustvrdili su tada i da su pokrenuli otvoreni postupak javne nabave za uslugu smještaja i prehrane tražitelja međunarodne zaštite, te da će radovi na Porinu započeti 1. ožujka 2018. godine. 

Prema neslužbenim informacijama imigranti su u Hostel Arenu trebali biti premješteni već od 1. prosinca ove godine, što je došlo i do samih zaposlenika tog hostela. Još jedan problem je i kapacitet Arene koja trenutno broji oko 250 kreveta, dok je u Porinu smješteno dvostruko više korisnika. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene