Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ČETVRTAK

Stanovnici Laništa najavili prosvjed protiv premještanja azilanata u Hostel Arena

Hostel Arena (Foto: Dnevnik.hr)
Hostel Arena (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Stanovnici Laništa organiziraju prosvjed protiv preseljenja imigranata u Hostel Arena.

Inicijativa građana Jaruščice i Remetinečkog gaja najavila je prosvjed ispred Hostela Arena koji će se održati u četvrtak u 18 sati. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MUP NE OTKRIVA DETALJE Azilante privremeno sele na Lanište: Stanovnici spremni na prosvjed Slika nije dostupna Incident pred Porinom Izbjeglice nisu zadovoljne smještajem u Hrvatskoj: Majka s djetetom stala pred ministrov auto

Organizatori namjeravaju prosvjedovati protiv namjere MUP-a da u taj hostel na Laništu preseli korisnike Hotela Porin koji djeluje kao prihvatilište za imigrante. U svom pozivu kažu da navodno Grad Zagreb u četvrtak odlučuje o tome hoće li korisnici Porina biti preseljeni u Hostel Arena.

U MUP-u su potvrdili da imigrante iz Porina namjeravaju privremeno preseliti zbog renoviranja hotela, međutim još uvijek nisu otkrili kamo. Na naše pitanje je li riječ o Hostelu Arena, iz MUP-a su odgovorili tek da Porin iziskuje adaptaciju zbog dotrajalosti, te da će se radovi obaviti u više faza "kako bi se omogućio konstantan rad Prihvatilišta". 

Tvrde, također, da su pokrenuli otvoren postupak javne nabave za uslugu smještaja i prehrane tražitelja međunarodne zaštite, te da će radovi na Porinu započeti 1. ožujka 2018. godine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene