Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIKUPLJALI PET DANA

Bandić ih nije primio: Građani predali 1680 potpisa protiv preseljenja imigranata u Hostel Arena

Peticija protiv premještaja imigranata (Foto: Dnevnik.hr)
Peticija protiv premještaja imigranata (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Inicijativa građana Jaruščice i Remetinečkog gaja predala je 1680 potpisa protiv preseljenja imigranata iz Hotela Porin u Hostel Arena.

Predstavnici Inicijative građana Jaruščice i Remetinečkog gaja predali su u četvrtak ujutro potpise peticije protiv preseljenja imigranata u Hostel Arena

Pročitajte i ovo Hostel Arena (Foto: Dnevnik.hr) U ČETVRTAK Stanovnici Laništa najavili prosvjed protiv premještanja azilanata u Hostel Arena Slika nije dostupna MUP NE OTKRIVA DETALJE Azilante privremeno sele na Lanište: Stanovnici spremni na prosvjed

Potpisi za peticiju prikupljani su od 16. do 21. studenog, a u tih pet dana potpisalo ju je 1680 stanovnika tog dijela grada. 

Iako su predstavnici Inicijative potpise htjeli predati samom gradonačelniku Milanu Bandiću ili nekome od njegovih zamjenika, to im ipak nije pošlo za rukom. 

Iz kabineta gradonačelnika poručili su im kako nema potrebe da netko od njih dolazi po peticiju, već su ih uputili da potpise predaju u pisarnicu, što su oni i učinili. 

Peticija protiv premještaja imigranata (Foto: Dnevnik.hr) Peticija protiv premještaja imigranata (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Molim vas da ovu vrlo visoku i respektabilnu brojku shvatite kao izraz stava velikog dijela našeg naselja i pronađete adekvatniji smještaj za imigrante", poručili su predstavnici Inicijative gradonačelniku Bandiću.

Zagrebački je gradonačelnik u srijedu potvrdio da je država zatražila od Grada Zagreba da pokuša pronaći alternativni smještaj korisnicima prihvatilišta za tražitelje azila zbog renoviranja Hotela Porin te je dodao da odluka o tome gdje će ih preseliti još nije donesena. Ustvrdio je i da će se prije toga konzultirati s građanima te da "ništa neće silovati".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene