Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Slučaj Glavaš ne treba politizirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Glavaš ne treba politizirati, poručio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić dodajući kako vjeruje da se ta zahuktala situacija neće odraziti na izbore i političku sliku Hrvatske.

"Oko tog slučaja previše se u javnosti napisalo, analiziralo i previše je bilo sukobljenih mišljenja o tome što je trebalo napraviti, a mislim da je to nepotrebno jer institucije moraju funkcionirati. Hoće li netko biti pritvoren ili ne, ne smije ovisiti o javnosti i odnosu političkih snaga", rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Glavaš nije pozvao na državni udar' Mesić: Međudržavnim sporazumom s BiH riješiti probleme neizručivanja Slika nije dostupna Ne zna ni da je pobjegao Mesić: Ne znam hoće li se Glavašu oduzimati odlikovanja

Mesić je upozorio i kako "treba voditi računa da se završi posao oko novca koji je Hrvatskoj opljačkan".

Ako će institucije funkcionirati, taj se novac mora vratiti, ali ako primijetim da neke institucije blokiraju posao koji mora biti doveden do kraja, morat ću tražiti pomoć javnosti, dodao je.

"Ako je Hrvatska bila u okvirima Jugoslavije kada su počeli stizati prvi novci za obranu i obnovu Hrvatske, kada se osamostalila, prestali su razlozi da novac bude na stranim bankama. Ako smo imali svoju državu, zašto nisu novci bili tu i zašto se nije transparentno raspolagalo njima?", zapitao se Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene