Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas u vezi sa slučajem Branimira Glavaša, kako bi se problemi glede neizručivanja državljana između Hrvatske i Bosne i Hercegovine trebali riješiti međudržavnim sporazumom.


Ti problemi 'mogu se riješiti tako da se međudržavnim sporazumom dogovori da se oni koji su osuđeni za veća kaznena djela izručuju susjednoj državi', rekao je Mesić novinarima nakon povratka iz Makedonije, gdje je bio nazočan inauguraciji novog makedonskog predsjednika Đorđija Ivanova.

>> Glavaš: Nek mi se sudi u BiH

Vezani članci Slika nije dostupna WikiLeaks: Sanader Silajdžića smatrao staromodnim Slika nije dostupna Polančec je sretan jer je Sanader okrznuo Kosor

Dodao je kako 'ne bi radio selekciju prema kaznenim djelima, jer će se opet tražiti izlaz koga je trebalo izručiti a koga nije'.

Komentirajući, na pitanje novinara, obraćanje Glavaša prije nekoliko dana putem snimljene poruke, koje su neki ocijenili kao poziv na državni udar, predsjednik Mesić je rekao kako je 'možda preteška riječ da se radi o pozivu na državni udar'. 'Ne znam koje snage bi to bile pozvane da izvrše državni udar, ali da su snimke rađene vrlo profesionalno mislim da je to opći zaključak', dodao je Mesić.