Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pružena je podrška

Mesić primio europske parlamentarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vanjskopolitički ciljevi i načini prevladavanja barijere koju Slovenija postavlja Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji, bile su u ponedjeljak teme razgovora predsjednika Stjepana Mesića i europskih parlamentaraca, a jedan od njih inicirao je da se bilateralna pitanja odvoje od pretpristupnih pregovora.

Kako je priopćio Ured predsjednika, Mesić je primio izaslanstvo Europskog parlamenta koje boravi u Zagrebu na redovitoj 9. sjednici zajedničkog parlamentarnog odbora RH i EU, a nizozemski zastupnik Erik Meijer predstavio je svoju inicijativu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođena ključna sjednica Pripadnici 'Islamske države u Iraku' zauzeli grad nedaleko od Bagdada Slika nije dostupna Sve za mir i spokoj VIDEO: Trebaju li i naši parlamentarci žrtvovati koze?

Otvorena bilateralna pitanja treba odvojiti od pretpristupnih pregovora neke države u procesu pristupanja EU, drži Meijer, po priopćenju. Osim što je europarlamentarce upoznao s vanjskopolitičkim ciljevima Hrvatske i s načinom prevladavanja barijere koju je Slovenija postavila u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, predsjednik Mesić s gostima je razgovarao i o stanju u regiji, navodi se u tekstu.

Zastupnici Europskog parlamenta, koji pripadaju različitim stranačkim grupacijama, istaknuli su kako u toj instituciji vlada snažna potpora članstvu Hrvatske u EU jer drže da će ulazak Hrvatske u europsku obitelj dati novu vrijednost i samoj Uniji. Europski parlamentarci bili su zainteresirani za mišljenje predsjednika Mesića o zajedničkoj energetskoj strategiji koju EU priprema, o načinima jačanja potpore pristupanju EU u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene