Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi parlamenta u Kirgistanu okupili su se na tradicionalnoj ceremoniji molitve i žrtvovanja ovaca. Vjeruju da na taj način tjeraju zle duhove i pomažu vladi u poslu vođenja države.


Ukupno sedam ovaca žrtvovano je za dobrobit kirgistanskog naroda u toj ceremoniji, a parlamentarci vjeruju kako su tim činom protjerali sve zle duhove, koji remete njihov posao, prenosi agencija Reuters.

Vezani članci Hodajući šator Urnebesni video pokazao kako možete ostati doma, a svejedno kršiti pravila Stado ovaca (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Vukovi napadaju, a gradskim su vlastima ruke vezane: "Od države samo tražim da ga uhvate i odvedu"

Kirgistan, koji leži na narko ruti koja vodi iz Afganistana i koji ima kako ruske, tako i američke vojne baze na svojem teritoriju, prošle je godine bio poprištem velikih nemira i revolucije, u kojoj je svrgnut dotadašnji predsjednik države. U neredima koji su izbili prošlog lipnja poginulo je više od 400 ljudi.

'Ovu žrtvu prinosimo kako bi promovirali mir, stabilnost i jedinstvo kirgistanskog naroda', izjavio je na početku ceremonije glasnogovornik parlamenta Akhmatbek Keldibekov. Taj ritual žrtvovanja široko se prakticira u osiromašenom i dominantno muslimanskom Kirgistanu.