Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik demantirao Večernje novosti

Mesić: Nema govora o povlačenju tužbe protiv Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić demantirao je srpske Večernje novosti koje su objavile intervju s njim u kojem je navodno rekao kako Hrvatska razmišlja o povlačenju tužbe protiv Srbije za genocid u Domovinskom ratu.

'Nema govora o povlačenju tužbe', poručio je Mesić i dodao da tako nešto predlaže samo Srbija. Predsjednik se dotakao i NATO samita na kojemu je bio. Na marginama se, kaže, razgovaralo i o problemima sa Slovenijom. Priča se i kako bi našu zemlju mogao posjetiti francuski predsjednik. Poziv mu je uručen, tvrdi Mesić, no hoće li doći još se ne zna. Inače, hrvatski predsjednik posebno je oduševljen predsjednikom Obamom.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Slika nije dostupna Nema novih okolnosti Povlačenje tužbi za genocid pod poznatim uvjetima

>> 'Raspravljamo o povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije'

'Da me predsjednik Obama impresionirao, to moram sasvim otvoreno reći. Čovjek koji je širokog obrazovanja, mnogo toga zna o Europi. Obično američke predsjednike smatramo nedovoljno informiranim o europskim problemima, no on je sasvim dobro educiran', rekao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene