Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić u razgovoru za Večernje novosti

'Raspravljamo o povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Mesić u intervjuu kojeg je dao srpskim Večernjim novostima povodom NATO summita u Strasbourgu gdje je Hrvatska prvi put sudjelovala kao punopravna članica, rekao je kako Hrvatska vodi rasprave o tome da povuče tužbu za genocid protiv Srbije.

Mesić je dodao kako još uvijek ne zna kakva će odluka biti donesena te dodao kako u razgovorima za povlačenje tužbe sudjeluju obje strane te će na kraju vidjeti što će od toga biti.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Mesić je u razgovoru za Večernje novosti istaknuo kako će članstvo Hrvatske u NATO-u dopridonijeti sigurnosti u regiji i naglasio kako Hrvatska neće koristiti članstvo u rješavanju otvorenih pitanja sa susjedima. Hrvatski predsjednik rekao je kako je Hrvatska ulaskom u Sjevernoatlanski savez ispunila jedan od svojih najvažnijih strateških ciljeva. Na taj način otvorilo se široko tržište na temelju kojeg će Hrvatska dobivati više kapitala te tako otvoriti više radnih mjesta.

Mesić suradnju Srbije i Hrvatske ocijenio vrlo dobrom

Na upit što ulazak Hrvatske u NATO znači za ostale zemlje zapadnog Balkana, Mesić je rekao da bi to trebao biti snažan motiv odnosno činjenica da se isplati ostvarivanje postavljenih standarda i ispunjavanje uvjeta. 'Ako je to mogla Hrvatska, onda to mogu i sve druge zemlje regije', rekao je Mesić. Odnose sa Srbijom ocijenio je vrlo dobrim te istakao da se suradnja odvija na svim sektorima što je vrlo korisno za obje zemlje. Mesić je izrazio nadu da će se odnosi dviju zemalja i tom trendu i nastaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene