Pronaći nove poslovne partnere i ugovoriti posao u roku od petnaest minuta? Da je to moguće dokazuje stotinjak poduzetnika koji su se okupili u Splitu na međunarodnim gospodarskim susretima.


Kako što bolje iskoristiti energiju i unaprijediti poslovanje, razgovarali su hrvatski i njemački poduzetnici. 'Razgovarali smo o tome kako je moguće u nekakve zajedničke poslove zajedničke ugraditi ono čim se svi zajedno bavimo', kazao je Mladen Perkov iz Prointegrisa.

Vezani članci Droga Vidio policajce pa se prepao i skočio u rijeku, oni skočili za njim i otkrili što ga je nagnalo na taj čin Split: Kuće na litici u opasnosti od odrona - 4 Stanovnici dijela Splita bude se i liježu u strahu: "Prilično je sigurno da će doći do nekog urušavanja. S kojim posljedicama - to je pitanje"

Poslovni sastanak trajao je petnaest minuta. Kontakt s njemačkom tvrtkom za elektrotehniku mogao bi pomoći u širenju poslova. 'Zasad je sve dobro, razgovori su pozitivni. Zadovoljan sam sastankom', kazao je poduzetnik Chris Vonnoe.

Iako sastanci traju kratko, Mladenu je dovoljna tvrtka iz Srbije za početak suradnje. 'To su u principu poslovi izgradnje malih hidroelektrana, znači ti poslovi se mogu kretati od, recimo, milijun do nekoliko milijuna eura', kazao je Perkov.

>>
Poduzetnici nezadovoljni: 'Ne vidimo plan, ne vidimo akciju'

Kontakti, poznanstva pomažu brže sklapanje novih poslova- sve je to cilj međunarodnih gospodarskih susreta. U Split su stigli poslovnjaci iz 120 tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. 'Ovo je pozitivno iskustvo za nas jer imamo nove kontakte, potencijalne kupce za našu tehnologiju i nadam se da će sastanci uroditi plodom', kazala je Gianna Volkovska iz Poljske.

Plodom je urodio prošlogodišnji Mladenov sastanak. Njegova tvrtka za zavarivanje osjetila je pomak nakon ovakvih sastanaka. 'Ne može jedan kontakt napraviti čuda u poslovanju. Međutim, kontakti  na ovome skupu i kasnije preko maila, onda se može ostvariti odnos', kazao je Mladen Stupalo, vlasnik tvrtke.

Ovakvim 'jedan na jedan' sastancima poslovno-inovacijska agencija pomogla je u sklapanju četrdesetak poslovnih ugovora. A hrvatski poduzetnici dogodine imaju pravo sudjelovati u povlačenju 70 milijardi eura iz europskog projekta 'Obzor 2020'. 'U kojem će zaista veliki iznosi, veliki projekti i vrlo zanimljive stvari će moći ostvariti financiranje', kazao je Goran Zveković iz poslovno inovacijske agencije BICRO. Na gospodarstvenicima je da taj novac i uzmu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju