Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne i za građane

Masovne kontrole u adventskim kućicama - Uzimate li i tamo račun?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adventske dane vole građani, ali i poreznici koji su krenuli u pojačani nadzor. U kontroli, koja će trajati tri dana, provjeravat će se adventske kućice diljem zemlje i ono najvažnije, izdaju li se računi za sve što se konzumira.

Za porezne inspektore i carinike božićno vrijeme znači još više posla. Sljedeća tri dana upregnut će sve svoje snage da pronađu one koji se ne pridržavaju zakona. A to bi im moglo biti teško, jer svi s kojima smo razgovarali kažu da sve rade po propisima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Izdano manje računa za vrijeme prvenstva (Foto: Dnevnik.hr) Sve se vidi, sve se zna Tko je varao? Za vrijeme Mundijala izdano 3 % manje računa nego u istom razdoblju lani, Marić odmah poslao inspekciju

''Budući da je za vlasnika velika kazna i za mene, tako da je bolje da izdamo račune'', rekla je Nina Češković, ugostiteljica iz Zagreba.

Ne boje se ni na jugu zemlje. ''Neka dolaze. Rade svoj posao. Ljudi moraju raditi svoj posao'', kaže Marija, ugostiteljica iz Dubrovnika. Kazne za vlasnike objekata mogu biti i do pola milijuna kuna, a s 2 tisuće kuna mogu biti kažnjeni i građani koji ne uzmu račun. Takvih je, prema onom što je ekipa Nove TV snimila na terenu, jako puno.

Inspektori će biti na terenu i kad padne mrak. Izgleda da bi krilatica Porezne uprave ''bez računa se ne računa'' mogla uroditi plodom.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene