Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Skrivenoj Luci na Lastovu na temelju sudskoga naloga i u suradnji s USKOK-om policija je zatekla lučkog kapetana u ispostavi Lučke kapetanije Ubli E.G.-a (1963.) kako prima mito od 1000 eura od R.D.-a (1979.), priopćila je PU dubrovačko-neretvanska.


Lučki kapetan E. G. bit će uz kaznenu prijavu priveden u istražni centar Županijskog suda u Splitu

Vezani članci Zvonko Vrban Prozvani suci predali očitovanja: ''Naravno da ne priznaju da su primili mito, imaju svoje verzije druženja s Mamićem'' Mito, ilustracija Skandal uoči izbora: Dvojica političara dali ostavke zbog afere primanja mita, poznato i za što

USKOK je priopćio da je njegov odsjek u Splitu podnio istražni zahtjev protiv kapetana zbog osnovane sumnje u primanje mita te da je predložio njegovo pritvaranje.

Osnovano se sumnja da je kapetan Lučke ispostave Lastovo početkom kolovoza 2006., nakon što je utvrdio da je jedan građanin neovlašteno postavio ponton i time prekršio Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, od njega tražio tisuću eura da mu ne bi naplatio prekršanju prijavu te naložio uklanjanje pontona. 

Nakon što je građanin podnio prijavu policiji i pristao pomoći u osiguranju dokaza, provedene su izvidne mjere kojima su osigurani dokazi protiv osumnjičenika, navodi se u priopćenju USKOK-a.