Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na lokalnim izborima u Brodsko-posavskoj županiji Mostova kandidatkinja za županicu bit će Ružica Vukovac, novoimenovana državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede.


Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, jedno od zamjeničkih mjesta trebalo bi pripasti kandidatu Nezavisne liste Mirka Duspare, aktualnog gradonačelnika Slavonskog Broda.

Vezani članci Nikola Grmoja Most traži zatvor za dužnosnike koji ne dostavljaju dokumentaciju i daju lažne iskaze Slika nije dostupna Vukovac objasnila zašto je tražila mjeru 6+6 iako na nju nema pravo

Most je najavio još četiri kandidature za mjesta načelnika općina u Bebrini, Oriovcu, Donjim Andrijevcima, Velikoj Kopanici i Vrpolju, a, kako je rečeno, s potencijalnim kandidatima i partnerima pregovaraju u tri do četiri općine u ovoj županiji.

"Često u narodu slušamo da trebamo dati priliku mladim, drugačijim ljudima, da trebamo jedan zaokret u politici, to možemo napraviti s ovom ekipom koju smo okupili oko sebe. Moja kandidatura za županicu Brodsko-posvske županije proizilazi iz moje želje, moje iskrene volje da se nešto na području Brodsko-posavske županije počne mijenjati", rekla je Ružica Vukovac najavljujući suradnju s Nezavisnom listom Mirka Duspare.

Vukovac je dodala kako smo zadnjih 25 godina svjedoci jednog pasivnog i jednoličnog stanja, te kako još uvijek kao zajednica nismo izašli iz jednoumlja. Vukovac također smatra kako Most ima snagu to promijeniti.

Poricanje postojanja koalicije

U Mostu suradnju s Dusparom ne žele potvrditi kao koaliciju, već samo kao suradnju, jer obje strane izlaze samostalno s listama za županijsku skupštinu.

Da nije riječ o koaliciji za Hinu je potvrdio i Mirko Duspara, rekavši kako izlazak s odvojenim listama za županijsku skupštinu potvrđuje nepostojanje koalicije. Prema Dusparinim riječima, zajednička lista za županicu predmet je razgovora koji još traju.

U Mostu kažu da će i za Gradsko vijeće u Slavonskom Brodu ići s vlastitom listom, jer dosadašnji način rada u Slavonskom Brodu treba mijenjati. (HINA)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju