Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova osobna iskaznica predstavljena na službenim stranicama MUP-a na prvi pogled ima neobičnu pogrešku koja je razljutila građane koji žive u Dubrovačko - neretvanskoj županiji.


Naime, na zemljovidu Hrvatske na poleđini nove iskaznice ne vidi se cijela dubrovačko-neretvanska županija. Iz MUP-a tvrde kako nema nikakve pogreške jer nije točno da Hrvatska nije prikazana u punoj veličini. Stvar je u tome, kažu, što je osobna napravljena u sivoj, plavoj i crvenoj boji, a taj dio zemlje obojen je sivom.

>> Nova osobna ima grešku: Karta Hrvatske bez CIJELE jedne županije!

Vezani članci Gradilište u Dubrovniku Grad koji zovu biserom Jadrana: Ovako izgledaju posljedice jednog lošeg GUP-a Slika nije dostupna Nova osobna ima grešku: Karta Hrvatske bez CIJELE jedne županije!

'U crvenoj boji se, zbog jačeg kontrasta, ne vidi se, ali se vidi pod posebnim povećalom i pod posebnim elementima - u sivoj boji je Hrvatska prikazana u punoj veličini', kazao je glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš.

No, građani koji žive u Dubrovačko – neretvanskoj županiji su ljuti. 'Nažalost, grozno. I tako smo odsječeni od Hrvatske pa sad i tako. To se ne bi smjelo događati', kazala je jedna Dubrovčanka.

'Mi smo zadnja rupa na sviralu, nitko i ne mari za nas, kao da je to nešto novo', komentirao je još jedan gospodin.

Nije se ovo dogodilo samo Dubrovniku. Naime, 2008. godine turistička zajednica je izradila je promidžbeni film sa zemljovidom Hrvatske na kojem je Baranja bila u Mađarskoj. Tada je to bila neslužbena animacija, a sada se Dubrovnik mora tražiti posebnim povećalom. No, bitno da su oni u stvarnosti na svom mjestu i da ih turisti znaju pronaći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook