Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljutiti građani

Reakcije na grešku na osobnoj: 'Već smo odsječeni od Hrvatske pa sad i ovako! Grozno!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova osobna iskaznica predstavljena na službenim stranicama MUP-a na prvi pogled ima neobičnu pogrešku koja je razljutila građane koji žive u Dubrovačko - neretvanskoj županiji.

Naime, na zemljovidu Hrvatske na poleđini nove iskaznice ne vidi se cijela dubrovačko-neretvanska županija. Iz MUP-a tvrde kako nema nikakve pogreške jer nije točno da Hrvatska nije prikazana u punoj veličini. Stvar je u tome, kažu, što je osobna napravljena u sivoj, plavoj i crvenoj boji, a taj dio zemlje obojen je sivom.

>> Nova osobna ima grešku: Karta Hrvatske bez CIJELE jedne županije!

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

'U crvenoj boji se, zbog jačeg kontrasta, ne vidi se, ali se vidi pod posebnim povećalom i pod posebnim elementima - u sivoj boji je Hrvatska prikazana u punoj veličini', kazao je glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš.

No, građani koji žive u Dubrovačko – neretvanskoj županiji su ljuti. 'Nažalost, grozno. I tako smo odsječeni od Hrvatske pa sad i tako. To se ne bi smjelo događati', kazala je jedna Dubrovčanka.

'Mi smo zadnja rupa na sviralu, nitko i ne mari za nas, kao da je to nešto novo', komentirao je još jedan gospodin.

Nije se ovo dogodilo samo Dubrovniku. Naime, 2008. godine turistička zajednica je izradila je promidžbeni film sa zemljovidom Hrvatske na kojem je Baranja bila u Mađarskoj. Tada je to bila neslužbena animacija, a sada se Dubrovnik mora tražiti posebnim povećalom. No, bitno da su oni u stvarnosti na svom mjestu i da ih turisti znaju pronaći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene