Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagreb kao grad s najgušćim prometom dobio je svoje najljubaznije vozače. U organizaciji Autokluba Siget, policije i turističke zajednice izabrano je 10 najboljih vozača. Iz godine u godinu sve više pazimo na najugroženije u prometu – pješake.


Na obilježenim pješačkim prijelazima stane dvije trećine vozača u prometu. U policijskoj upravi zagrebačkoj kažu kako takvim statistikama ne mogu biti zadovoljni te da mjesta za poboljšanje itekako ima.

Vezani članci Grozni vozači (Foto: thechive.com) - 19 Brzi i neotesani: Opasni su za sve oko sebe, tko im je uopće dao vozačku?! Slika nije dostupna Kakvu smo prometnu nekulturu snimili u samo sat vremena!

Upravo su sekunde presudne za izbjegavanje prometne nesreće. Ako pješak već zakorači na zebru, a vi ga ne propustite - zakon je jasan - ili stanete ili ostanete bez 500 kuna.

>> Od ponoći na snazi novi prekršajni zakon, doznajte sve detalje

Ljubaznost vozača iz godine u godinu raste, no ona pješačka i dalje je na klimavim nogama. Kultura, vozačka ili pješačka nešto je što se može naučiti. Pitanje je samo koliko brzo? Ili pak sporo?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook