Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča o uspjehu

Evo kako je od hobija stvorio unosan posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjajna priča o uspjehu stiže iz Daruvara.

Zahvaljujući vlastitoj inicijativi i puno truda - Vlado Moulis krenuo je s uzgojem lješnjaka. Ono što je u početku bio hobi, danas je unosan posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završen očevid Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo bračni par, od njih se opraštaju i motoristi: "Neka su vam lake nebeske ceste..." Slika nije dostupna U KONČANICI Još jedna tragedija na cestama: U prometnoj nesreći kod Daruvara poginule dvije osobe

Na daruvarskoj plantaži Vlado Moulis zasadio je više od 5 tisuća sadnica lijeske, ali ne bilo kako - njegov način sadnje jedinstven je u svijetu pa se nada da će uz pomoć svog izuma urod barem udvostručiti.

Vlado Moulis radio je kao kovinotokar, dao otkaz, a danas dobro živi od prodaje lješnjaka. Nedavno se dosjetio kako udvostručiti njihov urod. Sadnice lijeske međusobno je približio, i usmjerio na rast u visinu. Plodovi tako dobivaju više svjetla pa su veći i brojniji.

Upoznajte najsretnijeg Hrvata!

Svoj izum patentirao je u više od četrdeset zemalja svijeta. Posebni nasadi zaintrigirali su poljoprivrednike na brojnim sajmovima, a Vladi osigurali medalje i priznanja. "To bi bilo rješenje za u budućnosti za proizvodnju u svijetu. Imamo kupce iz Dalmacije koji opskrbljuju tržnice, a u budućnosti bi izvozili", ističe on.

Plantaža će u iduće tri godine dati oko pet tona lješnjaka, a Vladi donijeti oko 100 tisuća kuna prometa. Za svoje daruvarsko imanje podigao je milijunski kredit, a sve što zaradi od prodaje ulaže u nove sadnice. Zaposlio je i dvoje radnika.

Vladin tim priprema se na osvajanje najjačeg tržišta lješnjaka u svijetu, onog turskog. Njegov revolucionarni izum izazov je svima koji uzgajaju ovaj orašasti plod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene