Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Petrinju, Sisak, Glinu

Lidl i Kaufland donirali 15 milijuna kuna za stradale u potresu: "Ovakve situacije se mogu prebroditi samo u zajedništvu i solidarnosti"

Majske Poljane nakon potresa u Petrinji - 2
Majske Poljane nakon potresa u Petrinji - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Lidl i Kaufland zajednički su donirali značajna novčana sredstva na račun Državnog proračuna RH za donacije u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

"Uslijed razornog potresa koji je jučer pogodio građane s petrinjskog, sisačkog, glinskog, ali i šireg zagrebačkog područja, trgovački lanci Lidl Hrvatska i Kaufland Hrvatska zajednički su donirali ukupno 15 milijuna kuna. Sredstva su uplaćena na račun Državnog proračuna RH za donacije u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa", stoji u priopćenju.

Donacija je ovo za koju se nadaju da će olakšati zbrinjavanje ljudi pogođenih potresom, ali i saniranje razrušenih građevina.

Pročitajte i ovo Donacije za Sisak i Petrinju u skladištu Amazona POMOĆ SA SVIH STRANA Još jedna duga noć na razrušenom području, mnogi će je provesti u automobilima i pod šatorima: "Tlo konstantno podrhtava... Ne vraćamo se u kuću do daljnjega"

Pročitajte i ovo Građani šalju potrepštine za Sisačko-moslavačku županiju - 3 prvo pitanje - drma li krevet? Val dobrote eksplodirao, pomoć stiže sa svih strana. Dovoljno ima samo odjeće i - suza: "Čovjek ne može normalno živjeti dok nešto ne napravi"


"2020. godinu Hrvatska će nažalost završiti ranjena velikim potresom koji je unesrećio brojne sugrađane na području Petrinje, Siska, Gline te u drugim dijelovima Sisačko-moslavačke županije. Potres je ovo koji je istinski pogodio i zabrinuo cijelu Hrvatsku, koja je u mislima i djelima neprestano uz svoje sugrađane. Uvjereni da se ovakve situacije mogu prebroditi samo u zajedništvu i solidarnosti, Lidl i Kaufland zajednički su donirali 15 milijuna kuna za pomoć stradalima, još jednom pokazujući da su uvijek spremni brzo reagirati i pomoći onima kojima je to najpotrebnije", zaključuje se u priopćenju. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene