Lika i dalje nema proračun.Ovo je šesti put da je proračun pao. Naime, 11 zastupnika glasalo je za, 14 protiv, a dva zastupnika bila su suzdržana.

Galerija


Dok HDZ tvrdi da su bili protiv proračuna, jer on nije razvojan, župan Darko Milinović tvrdi da u proračunu nikada nije bilo više projekata.

Vezani članci Darko Milinović (Foto: Pixsell, Patrik Macek) Nađeno rješenje za plaće u Lici: ''Novi izbori nisu nikome u interesu, moj dolazak nije bila ucjena'' Darko Milinović dolazi u Vladu (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milinović na sastanku kod Plenkovića: ''Na koljenima bih došao u Zagreb, izbacili su me iz HDZ-a, ali ne mogu iz države''

Osim na sjednici, burno je bilo i nakon nje. Predsjednik ličko-senjske Županijske skupštine, HDZ-ov Marijan Kustić, pozvao je Milinovića na ostavku.

"Moguće je predložiti novi proračun ili da župan da ostavku, pa u tom slučaju nema novih izbora već prvi dožupan preuzima vođenje županije", objašnjava Kustić.

Milinović odbacuje mogućnost ostavke.

"Neću dati ostavku, spremam se za nove izbore i pobijedit ću na njima. Ukoliko HDZ i njihovi partneri dođu na sastanak pa predlože preinake proračuna, spreman sam razgovarati o tome", odgovorio je Milinović.

"Ako novi proračun opet padne, vraćam se u Sabor"

Za Dnevnik Nove TV Milinović je poručio kako će zbog pada proračuna mnogi projekti biti zaustavljeni

"Ovo znači još jednu blamažu, nažalost Senj sada ne može dobiti novi mamograf, a zamrznuti su i milijuni iz europskih fodnova namijenjeni za ruralni razvoj. Sve to zbog jedne nerazumne odluke", kazao je Milinović.

Poručio je kako će predložiti još jedan proračun, a ako ni on ne prođe, spreman je za izbore.

"Do 10. srpnja imamo vremena. Ja ću predložiti još jedan proračun, a pripremamo se za još jedne izbore. Ne priželjkujem ih, ali ako će ih biti ja ću pobijediti. Stvorena je široka fronta koja će stati iza mene", poručio je Milinović i dodao kako će se vratiti u Sabor ako proračun padne. 

Osvrno se i na medijske napise kako će Thompson dobiti 200 tisuća kuna za koncert na Krbavskom polju na obljetnicu Oluje. 

"Ne izdvaja se 200 tisuća kuna za Thompsona, već za organizaciju obljetnice Oluje. Ja koncert priželjkujem, ali on još nije dogovoren. Neću nasjesti na provokacije koje je iznio načelnik općine Brinje", kazao je Milinović. 
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Plenković nakon maratonskog sastanka u Bruxellesu: "Nismo spavali gotovo 30 sati... Moramo biti odgovorni, riječ je o budućnosti Europe"