Ličko-senjski župan Darko Milinović nije skupio potrebne glasove za županijski proračun zbog čega će se na nove izbore za županijsku skupštinu.

Galerija


Na posljednjoj ovogodišnjoj skupštini Ličko-senjske županije, županu Darku Milinoviću pao je proračun. Riječ je o 332 milijuna kuna!

Vezani članci Zdravko Marić Marić nakon predstavljanja proračuna u Saboru: "U ovoj situaciji svi smo gubitnici" Sabor - 1 UŽIVO Plenković i Marić predstavili rebalans proračuna, zastupnici ih počeli rešetati

Nije skupio potrebnih 17 ruku jer su HDZ, HSP, HSU i HSP Ante Starčević bili suzdržani. Izlazi se na nove izbore za županijsku skupštinu, ali ne prije ožujka. Župan Milinović na njih će izaći sa svojom listom te će biti oporba HDZ-u.

"Zato sam rekao danas da se pozabave institucije time tko je na koga vršio pritisak. I ja ih pozivam. Meni su govorili da neće biti podržani projekti za neke općine i gradove ukoliko se podrži proračun. Ako je to istina, a ja pozivam službe da nešto vide o tome, onda je to dno dna politike", poručio je Darko Milinović.

"Ono što ja smatram da je bitno da se napokon zna tko je vladajući, tko provodi politiku i tko na koncu odgovara građanima. I sad u ovoj situaciji ne znate tko odgovara građanima", kazao je predsjednik županijskog HDZ-a Marijan Kustić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr