Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Leskovac pisao veleposlanicima Rusije, SAD-a, Francuske i Velike Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Partije podunavskih Srba Rade Leskovac poslao je američkom, ruskom, francuskom i britanskom veleposlaniku u Hrvatskoj otvoreno pismo.

Pismo je danas podijelio novinarima na tiskovnoj konferenciji, navevši kako je ono izraz duboke zabrinutosti Srba u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Hrvatskoj zbog uhićenja Srba i optužaba da su počinili ratne zločine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Leskovac na plakatima s tri prsta Slika nije dostupna Leskovac: U Hrvatskoj se opet veliča ustaštvo

"Iza uhićenja i optužnica stoje dnevnopolitički razlozi i potrebe", ustvrdio je Leskovac na konferenciji za novinare u Vukovaru, podsjetivši da su prije nekoliko dana u Vukovaru uhićena šestorica Srba, među njima i jedan djelatnik vukovarsko-srijemske Policijske uprave, osumnjičeni za psihičko i fizičko zlostavljanje Hrvata u studenom 1991. u Vukovaru.

Ustvrdio je u pismu i kako je opće uvjerenje među srpskim narodom u Županiji i Hrvatskoj da je riječ o još jednom obliku unošenja nemira i zastrašivanja Srba kako bi se spriječio povratak.

U Vukovaru iza projekta uhićenja i optuživanja Srba za ratne
zločine stoje nacionalno obuzeti pojedinci u policiji, odvjetništvu, sudovima i nekim udrugama koje se bave zločinima, ali samo s jedne strane, ustvrdio je.

"Pisma veleposlanicima posljedica su stalna ignoriranja hrvatskih političara da o problemima uhićenja Srba i njihova optuživanja za ratne zločine progovore javno. U tome ih slijede i službeni srpski predstavnici koji na sve to ne reagiraju ili reagiraju mlako", rekao je Leskovac.

"Prošlo je 16 godina od početka rušenja i raspada bivše države. Govorimo o završetku obnove, povratku izbjeglih i protjeranih, stvara se pozitivan dojam o svemu, a Srbi se i dalje uhićuju", rekao je Leskovac i istaknuo da treba izići s konačnim popisom osumnjičenih za zločine, ako on postoji, te zaustaviti ove, kako je kazao, štetne i neprihvatljive procese.

Upada u oči uzorak po kojem nakon svakog podizanja optužnice protiv nekog Hrvata slijede uhićenja Srba i optužbe za ratni zločin, tvrdi Leskovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene