Liječnici, ilustracija - 4
Liječnici, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 48-godišnjakinji koja se lažno predstavljala kao liječnica i od pacijenata uzimala novac, ali i kao medicinska sestra koja je iznajmljivala apartmane i nije ih plaćala.


Sudac istrage je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Vezani članci Nataša Tramišak, ministrica europskih fondova - 2 Mnogi lokalni čelnici misle da vode velegrad pa će lako do europskog novca: ''Većina njih radi, kako mi kažemo, gradim samom sebi spomenik' Tomislav Tomašević, Možemo Što Vlada kaže na Škorine optužbe? Iz Ureda za udruge objasnili kako one funkcioniraju i tko ih kontrolira

Tužiteljstvo je preciziralo da se 48-godišnjakinja od 4. rujna 2020. do 7. ožujka, kako bi se okoristila, u više navrata lažno predstavljala kao medicinska sestra i iznajmljivala apartmane na području Zagreba u kojima bi boravila, a potom ih napuštala bez da je platila troškove smještaja.

Sumnja se i da se lažno predstavljala kao liječnica te dogovarala bolnička liječenja i dijagnostičke obrade, a potom od oštećenika uzimala novac.

Druga strana ove priče, ona gledana iz kuta obitelji teško oboljele žene, opisana je u emisiji Provjereno. Naime, doznali su njihova majka ima karcinom, a onda se pojavila dobročiniteljica – medicinska sestra koja se upravo uselila kod njegove prijateljice u stan. I ona će mu pomoći smjestiti mamu u bolnicu. Sredila je sanitetski prijevoz, dočekala ih na Rebru, u trijaži, uzela im bris, odvela mamu, ali mamu nisu primili u bolnicu.