Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru je

Nakon priče u Provjerenom dolijala besramna prevarantica: Lagala da je medicinska sestra pa uzela novac za testiranje na koronu, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjom prevaranticom. Koristila je apartmane u Zagrebu koje na kraju nije platila, a uz sve ostalo - lažno se predstavljala kao medicinska sestra. Emisija Provjereno prva je pisala o toj prevarantici.

Policija je izvijestila kako je 48-godišnja žena početkom rujna prošle godine nazvala voditelja poslova trgovačkog društva iz Zagreba te dogovorila najam apartmana u Gundulićevoj ulici. Po dolasku u apartman (petak) 48-godišnjakinja je prevarila voditelja poslovanja uvjerivši ga da je uplatu za trošak smještaja obavila putem Internet bankarstva, dok će se uplata vidjeti prvi radni dan (ponedjeljak). Tada je napustila apartman neplativši troškove korištenja.

Početkom veljače ove godine nazvala je vlasnika apartmana u Ulici Prilaz Gjure Dežalića, kojem se predstavila svojim imenom i prezimenom uz naglasak da je zdravstvena djelatnica u jednoj od zagrebačkih bolnica. Nakon toga su dogovorili vremenski period korištenja apartmana kao i najamninu koju je 48-godišnjakinja trebala platiti putem Internet bankarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radnici se šokirali Pronađeni ljudski kosturi, na jednom i dijelovi odjeće Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Po dolasku do apartmana, dočekala ju je sestra prevarenog muškarca predavši joj ključeve, nakon čega je 48-godišnjakinja ponovno slagala da je zdravstvena djelatnica nudeći pomoć oko liječenja u bolnici u kojoj je zaposlena.

S obzirom da je sestra od vlasnika poznavala osobu čija je majka ima zdravstvenih problema, odlučila ih je upoznati nakon čega su se čule telefonski. 48-godišnjakinja se tada lažno predstavila i medicinskom osoblju i uspjela dogovoriti medicinski prijevoz bolesnice do zdravstvene ustanove, gdje ju je osobno dočekala kao i njezinog sina.

Platili i testiranje

Isti su potom podvrgnuti testu na COVID 19, što je 48-godišnjakinja iskoristila te slagala bolesnici da joj mora testiranje platiti 200 kuna, a što je ista i učinila.

Kako 48-godišnjakinja nije uspjela u svom naumu oko hospitalizacije bolesnice, laganjem je ženu dovela u zabludu oko medicinske pomoći kao i njezinog sina, dok je u međuvremenu napustila unajmljeni apartman neplativši troškove korištenja.

Druga strana ove priče, ona gledana iz kuta obitelji teško oboljele žene, opisana je u emisiji Provjereno. Naime, doznali su njihova majka ima karcinom, a onda se pojavila dobročiniteljica – medicinska sestra koja se upravo uselila kod njegove prijateljice u stan. I ona će mu pomoći smjestiti mamu u bolnicu. Sredila je sanitetski prijevoz, dočekala ih na Rebru, u trijaži, uzela im bris, odvela mamu, ali mamu nisu primili u bolnicu.

Prevarila i u ožujku

Tu nije bio kraj njezinih prijevara. Početkom ožujka ove godine nazvala je vlasnika apartmana u Šumletičkoj ulici, i s istim dogovorila korištenje apartmana u trajanju od tri dana za što je vlasniku predala dogovoreni novčani iznos od 600 kuna.

I njemu je slagala da je zdravstvena djelatnica dok je njezin brat službena osoba koja mu može pomoći ako mu zatreba. Po isteku dogovorenog roka korištenja apartmana, 48-godišnjakinja se obratila prevarenom muškarcu s namjerom produženja boravka i dogovora o plaćanju po odlasku iz apartmana, na što je isti pristao te joj produžio boravak u e-sustavu da bi ista nakon par dana napustila apartman neplativši preostale troškove korištenja.

Ukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi oko 7100 kuna. Pritvorena je uz posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene