Ministar financija Lalovac smatra kako Hrvatska neće ostavriti gospodarski rast bez provedenih dubinskih strukturnih reformi.


Ministar financija Boris Lalovac poručio je kako Hrvatska u budućnosti neće moći ostvariti gospodarski rast bez provedenih dubinskih strukturnih reformi. Na okruglom stolu ekonomskog instituta u društvu poduzetnika i ekonomista istaknuo je kako treba zaustaviti izdavanje državnih jamstava. Također bi vrlo rado potpuno ukinuo stopu poreza na dohodak od 40 posto jer smatra kako je 25 posto sasvim dovoljno da netko daje državi. Njegove ideje o reformama i poreznim rješenjima pozdravili su poduzetnici, ali i poručili kako s riječi treba prijeći na djela.

Oko pola milijuna građana moglo bi ostati bez 500 kuna godišnje!

Vezani članci Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a 'Pali' na prijevarama s PDV-om: Udružili snage i oštetili proračun za najmanje 5 milijuna kuna Mislav Bago o potrošnji Hrvata u posljednjih godinu dana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Na mobitele i internet trošimo dvostruko više nego prije šest godina, a na hranu, odjeću i obuću manje

'U Hrvatskoj svega imamo, a čega imamo najmanje - najmanje imamo rada. I mi taj rad kojeg imamo najmanje, imamo najmanji broj zaposlenih i mi taj rad zapravo oporezujemo sa najvišim stopama', rekao je Lalovac.

'Ovo što je bilo u vezi porezne reforme i tako dalje, ja bi ovog trenutka potpisao sve što govori ministar Lalovac. Moje je pitanje da li će se to napravit i uredit tako, odnosno da li gospodin ministar ima zaštićene bokove na ono što je sad rekao da se to i sprovede', zapitao se Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemens Hrvatska.

Evo kako možete zaraditi na državi

'Mi imamo podlogu za politike vlade za nacionalne politike. Ono što je zapanjujuće je da se to uopće ne implementira. Ja ne znam, možda mi vidimo cara, ali ne želimo reći da je gol, ali mislim da je to jasno', smatra Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook