Ministar zdravstva u Splitu je komentirao izjavu Milijana Brkića koji je poručio da Pupovac, kao pripadnik nacionalne manjine, ne može odlučivati tko će sjediti u hrvatskoj vladi.


"Nekada su riječi izvađene iz konteksta, ništa se bitno neće dogoditi na hrvatskoj političkoj sceni. Hrvatska će imati Vladu koju ima sada, koja će biti dopunjena, i vidjet ćete kad budemo razgovarali za mjesec, dva - šest mjeseci, da će stvari biti stabilne, što nama i treba", poručio je.

Vezani članci Milan Kujundžić Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata Zlatko Hasanbegović (Foto: Pixell) "Intelektualno nedonošče koje će svatko tumačiti po svom": Ministri podijeljeni oko ZDS-a, Hasanbegović kritičan

Na upit boji li se rekonstrukcije Vlade i strahuje li da bi ga premijer mogao smijeniti, Kujundžić je poručio da se HDZ, kao ni on, nikoga ne boji.

"Ja se najmanje bojim jer nisam ni živio od politike niti od nje treba živjeti. HDZ se nikoga ne boji kao ni ja osobno", rekao je.

Kazao je i kako nije na Hasanbegovićevoj strani.

Na izjave Pupovca i Brkića osvrnula se i Nada Murganić, ninistrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

"Nikome ne bih uskratila pravo da komentira rekonstrukciju Vlade pa tako ni Miloradu Pupovcu", kazala je Murganić.

Za Brkićevu izjavu kazala je kako je on želio poručiti da je za rekonstrukciju Vlade odgovoran premijer Andrej Plenković.