U sabornici su se zastupnici i u petak prepucavali oko toga tko od političara nije upisao kuću u registar. Spomenut je, među ostalima, i Krešo Beljak.

Galerija


Beljak je, pak, u svoju imovinsku karticu 2015. godine unio da od nekretnina ima stan u Samoboru te kuću od 950 četvornih metara, vrijednu pola milijuna kuna u katastarskoj općini Rakovica.

Vezani članci Ivo Žinić, stan u Borovju Sad se, kao, ne zna: Žinić je svoje prezime na stanu u Zagrebu - sakrio papirićem Ročište o razdiobi sredstava Dalmacijavina (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Ročište pod velikim mjerama osiguranja: Radnici Dalmacijavina potražuju svoj novac

No, Dnevnik Nove TV dobio je uvid u podatke iz te katastarske općine i na toj adresi nije uvedena kuća, nego je u zemljišnim knjigama upisana livada.

Krešo Beljak objašnjava da je kuća još u izgradnji i zato nema uporabnu dozvolu. "Moja imovina je još uvijek u izgradnji, dakle slučaj Kuščević i slučaj Beljak nije identičan. Dakle, radi se o određenim stvarima, tehničkim stvarima. Trebalo bi pitati gosodina Kuščevića, prije svega, otkud mu novac, a ne što se tiče tehničkih stvari. Moja kuća još nije dovršena tako da svi oni koji su se potrudili iščeprkati moj navodni grijeh, a zaboravili su da sam ja kuću gradio kreditom, da nije dovršena, da mi se u međuvremenu razboljelo dijete, kad bude dovršena bit će u zakonskom roku upisana u katastar'', rekao je Beljak.

Prije Kreše Beljaka, doznalo se i da ministar uprave Lovro Kuščević nije svoje nekretnine upisivao u katastar, zbog čega je i pod povećalom USKOK-a.

Na početku afere Kuščević je rekao: "Pa tko će voditi računa, Bogu hvala, imam puno nekretnina i nije moguće sve to pratiti!" Tada je uvjeravao da je sve - samo propust. Na pitanje novinarke je li mu neugodno, odgovorio je: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je da sam to zaboravio, propustio, ne radi se o skrivanju, draga gospođo".

Sve ono što su novinari otkrili češljajući kroz njegovu imovinu, uključujući i katastarski previd koji je i sam priznao, po ministru ispada velika zavjera protiv njega, pa na kraju i premijera, Vlade.