Ministar uprave Lovro Kuščević zasad je bez komentara na vijest da se u aferu s njegovom imovinom uključio i USKOK.

Galerija


Neslužbeno je potvrđeno Dnevniku Nove TV da istražitelji provjeravaju slučaj kupoprodaje poslovnog prostora u Supetru, odnosno kako je prije stečaja tvrtke koju je Kuščević nekad vodio kupio njezinu imovinu po povoljnim uvjetima, zbog čega se vjerovnici i država nisu mogli naplatiti. Tu je nekretninu poslije skuplje prodao.

Vezani članci Željko Dolački (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Obrana Dolačkog Vrhovnom sudu: "Nigdje u svijetu u predmetima u kojima je optužen policajac, dokaze ne prikuplja i analizira netko iz policije" Lovro Kuščević USKOK traži novo skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću, on za Dnevnik Nove TV poručuje: "Ne znam detalje, nemam što kriti"

Njegovi su kolege uoči sjednice užeg kabineta Vlade suzdržani. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić potvrdio je za Dnevnik Nove TV kako građevinska inspekcija na Braču provjerava legalizaciju izgrađenih objekata, a ne isključuju tu mogućnost ni u slučaju ministra Kuščevića.

''Treba biti transparentan, ne samo ministar Kuščević nego i svi mi. Treba pratiti svoju imovinu. Imovina nije samo imovina, prihod, imovina je i obveza'', poručio je ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Podsjetimo, u srijedu je na sjednici Hrvatskog sabora smjenu ministra Kuščevića tražio Peđa Grbin. ''Zbog svega onoga što je radio u zadnjih desetak i više godina, ministar Kuščević nije ni zaslužio da uopće bude imenovan za ministra u Vladi RH'', rekao je Grbin i dodao da ako Kuščević sam ne podnese ostavku, vladajuća većina bi ga svakako trebala smijeniti'', poručio je Grbin.

Kuščevićev odlazak tražio je i mostovac Nikola Grmoja. "U normalnoj državi ovakva afera znači ostavku ministar, a samo u Plenkovićevoj Hrvatskoj ne znači jer kad bi primijenio takve kriterije, morao bi se odreći više od polovice ministara", ustvrdio je Grmoja.

Alarmantni podaci o zloporabi droga u Hrvatskoj: Najgore je u jednom gradu i tri županije, najmlađi ovisnik imao je samo 14 godina