Ministar uprave Lovro Kuščević zasad je bez komentara na vijest da se u aferu s njegovom imovinom uključio i USKOK.

Galerija


Neslužbeno je potvrđeno Dnevniku Nove TV da istražitelji provjeravaju slučaj kupoprodaje poslovnog prostora u Supetru, odnosno kako je prije stečaja tvrtke koju je Kuščević nekad vodio kupio njezinu imovinu po povoljnim uvjetima, zbog čega se vjerovnici i država nisu mogli naplatiti. Tu je nekretninu poslije skuplje prodao.

Vezani članci Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kako je izgledao put ministra čije afere ne silaze s naslovnica: Od cjenkanja za gaće do ministarske fotelje Lovro Kuščević (Foto:Marko Prpic/PIXSELL) Neslužbeno: U slučaj ministra Lovre Kuščevića i njegovih nekretnina uključio se i USKOK

Njegovi su kolege uoči sjednice užeg kabineta Vlade suzdržani. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić potvrdio je za Dnevnik Nove TV kako građevinska inspekcija na Braču provjerava legalizaciju izgrađenih objekata, a ne isključuju tu mogućnost ni u slučaju ministra Kuščevića.

''Treba biti transparentan, ne samo ministar Kuščević nego i svi mi. Treba pratiti svoju imovinu. Imovina nije samo imovina, prihod, imovina je i obveza'', poručio je ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Podsjetimo, u srijedu je na sjednici Hrvatskog sabora smjenu ministra Kuščevića tražio Peđa Grbin. ''Zbog svega onoga što je radio u zadnjih desetak i više godina, ministar Kuščević nije ni zaslužio da uopće bude imenovan za ministra u Vladi RH'', rekao je Grbin i dodao da ako Kuščević sam ne podnese ostavku, vladajuća većina bi ga svakako trebala smijeniti'', poručio je Grbin.

Kuščevićev odlazak tražio je i mostovac Nikola Grmoja. "U normalnoj državi ovakva afera znači ostavku ministar, a samo u Plenkovićevoj Hrvatskoj ne znači jer kad bi primijenio takve kriterije, morao bi se odreći više od polovice ministara", ustvrdio je Grmoja.

Alarmantni podaci o zloporabi droga u Hrvatskoj: Najgore je u jednom gradu i tri županije, najmlađi ovisnik imao je samo 14 godina