Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Reiner (HDZ):

'Kreditima će pokriti dugove u bolnicama, a ne ih sanirati. Stvarni je dug zdravstva 7 milijardi kuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HDZ su poručili kako najavljena sanacija bolnica neće uspjeti, jer nema strukturnih reformi sustava.

HDZ-ovci su upozorili da će zdravstvu prihodi biti manji oko 350 milijuna, nakon odluke HZZO-a o smanjenju cijena medicinskih usluga.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

'Budući da se nije dogodila niti jedna strukturna promjena u sustavu zdravstva, taj sustav će i dalje funkcionirati isto kao i do sada, i on će i dalje generirati gubitke i nove dugove', rekao je na konferenciji za novinare potpredsjednik Sabora i bivši ministar zdravstva Željko Reiner. Govoreći o najavljenoj sanaciji bolnica, Reiner je istaknuo da je 'pomopozno objavljivana' te da se zbog nje digao kredit od pet milijarda kuna.

>>Novo ministrovo objašnjenje: 'Treba samo tekice usuglasiti s hardverom!'

'Nažalost, neće se dogoditi sanacija, jer će se, što državnim, što županijskim bolnicama, pokriti samo dio dugova', rekao je Reiner i istaknuo da je 'stvarni dug u zdravstvu od 6,5 do sedam milijarda kuna', te kako ga postojeći kredit 'neće pokriti.'(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene