Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ 'napada'

Kosor broševe i naušnice kupovala stranačkim novcem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 17. lipnja 2010. do 28. lipnja 2011. HDZ-u su za nakit zlatarne isporučile račune na više od 14.000 kuna, a navodno se radi o nakitu koji je bivša predsjednica te stranke Jadranka Kosor kupila za sebe, a potom je nestao iz stranke.

Broš vrijedan 5.000 kuna, naušnice od 3.500 kuna, naušnice i privjesak vrijedni 2.600 kuna te usluge dizajniranja i graviranja u iznosu 3.024 kune, sve je to platio HDZ dok je tom strankom predsjedala Jadranka Kosor, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

List piše kako je u posjedu četiri računa što su ih dvije zlatarne izdale HDZ-u od 17. lipnja 2010. do 28. lipnja 2011. godine za nakit. Ukupan iznos računa je 14.124 kune. Račun na najveći iznos izdan je 21. lipnja prošle godine na kojem se navodi kao naziv artikla 14-karatni grb RH.

'Prema informacijama koje smo dobili od dostupnih djelatnika, preko stranačkog računa u više je navrata kupljen nakit kojim se u različitim prigodama koristila bivša predsjednice Jadranka Kosor', rekla je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš za list. Gdje se sada nalazi taj nakit, u HDZ-u ne znaju.

Iz redova HDZ-a krenula ofenziva na Jadranku Kosor?

Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić izjavio je u Osijeku kako je bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor, u suradnji sa SDP-om, krenula u destrukciju HDZ-a na nacionalnoj razini te pozvao vrh stranke da razmisli o njezinim postupcima.

Na konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako posljednji istupi Jadranke Kosor o demokraciji u HDZ-u pokazuju kako neki gubitnici unutarstranačkih izbora u HDZ-u još ne mogu prihvatiti da su ti izbori gotovi, i da je time jedna politička priča završena.

‘Umjesto da svoje iskustvo i znanje stavi na raspolaganje stranci u pripremama za lokalne izbore iduće godine, ona je u suradnji sa SDP-om, i lijevo orijentiranim novinarima, krenula u destrukciju HDZ-a na najvišoj razini’, ustvrdio je Kramarić. Ocijenio je kako ‘neizmjerna ljubav i izljevi emocija premijera Zorana Milanovića i Jadranke Kosor daju jamstvo da je HDZ na putu oporavka’, a da je njih dvoje povezao samo cilj destrukcije i rušenja HDZ-a.

>> Milanović pohvalio Jadranku Kosor!

Zapitao je Kosor da objasni kakvu je to demokraciju primjenjivala kada su raspuštani osječki i valpovački ogranci stranke te optužio bivšu predsjednicu da su stranački sastanci u Osijeku tajno snimani, a snimke dostavljane njoj i Vladimiru Šeksu, nakon čega su neki članovi istupili iz stranke, jer više nisu željeli sudjelovati u radu stranke.

Poručio je kako osječki HDZ ‘više nije na daljinskom upravljaču Vladimira Šeksa i Jadranke Kosor’ te pozvao vrh stranke i klub zastupnika da razmisle o njenim postupcima. .

Zamoljen da pojasni koji su stranački sastanci snimani, Kramarić je kazao kako su pojedini sastanci snimani dok je predsjednik gradskog odbora bio Dragan Kovačević i dostavljani Vladimiru Šeksu, nakon čega su, ustrdio je, neki članovi, koji su imali argumentirane istupe o neradu tadašnjeg vrha stranke, bili izloženi pritiscima. (I.D. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene