Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila povlačenje ZOR-a

Kosor: Vlada podržava održavanje referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor prilikom posjete Otočcu potvrdila je kako Vlada povlači ZOR, ali ne odustaje od činjenice da se referendum treba održati.

Jadranka Kosor potvrdila je da je Vlada povukla Zakon o radu i dodala kako je ta odluka već prije donesena. 'Zakon je povučen na temelju pisma koji je upućen predsjedniku Hrvatskoga sabora jer je stav vlade da bi uvrštenje u saborski dnevni red u ovome trenutku bilo kontraproduktivno', rekla je premijerka Kosor. 'Ne želimo ništa provoditi na silu i lomiti preko koljena', izjavila je dodajući da na tragu te odluke vlade očekuje nastavak razgovora sa sindikatima o tome što u ZOR-u treba promijeniti. Smatra da je neodrživo da su još na snazi neki istekli kolektivni ugovori.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Vladina je zadaća bila da grafološki ispita sve potpise koje su nam dostavili sindikati i to smo morali učiniti', rekla je premijerka. Istaknula je da je, po nalogu Hrvatskoga sabora, vlada bila dužna provjeriti potpise što je i učinila te izvijestila o činjenicama vezanim uz potpise. 'Vjerujem da nitko ne očekuje da se vlada boji govoriti o činjenicama ni da se bilo koji građanin boji činjenica vezanih uz potpise', rekla je premijerka. Napomenula je da je izvješće o tome upućeno mjerodavnom saborskom odboru, a kakvu će odluku donijeti taj odbor, kao i Hrvatski sabor potom, stvar je njihove rasprave. Istaknula je da je utvrđeno da su popisu za referendum i osobe koje više nisu žive, kao i jasno vidljivi dokazi da su potpisi na dijelu lista sakupljani u nekim političkim strankama.

Istakla je kako je iz proračuna za referendum već izdvojeno 170 milijuna kuna, pa prema tome, nema razloga za njegovo neodržavanje. 'Vlada je podržala referendum i ostaje pri činjenici da bi se trebao održati', poručila je Kosor.

>> Josipović odbio komentirati povlačenje ZOR-a

>> 'Vlada se vjerojatno boji suda građana'

>> Ekskluzivno: Vlada povukla prijedlog ZOR-a!

Na novinarski upit nije li na Vladi jučer bilo da objavi informaciju o povlačenju ZOR-a, a što je učinio predsjednik Sabora Luka Bebić, Kosor je kratko odgovorila. 'Na Vladi je bilo da prva objavi tu vijest, ali evo...', rekla je premijerka i odbila odgovoriti na pitanje hoće li Luka Bebić biti sankcioniran zbog svojeg ponašanja.

Kako ocjenjujete Vladin potez ukidanja ZOR-a?

  • Pozitivno
  • Negativno
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene