Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada se da će prihvatiti smanjenje plaća

Kosor optimistična oko dogovora sindikata i Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, na obilježavanju Dana narcisa, kako je optimistična glede završetka pregovora sa sindikatima javnih i državnih službi oko Vladinog prijedloga za šest postotno smanjenje plaća, te izrazila uvjerenje kako će sindikati taj prijedlog u konačnici podržati.

Ponovno ćemo se sastati u ponedjeljak i vjerujem da će sindikati razumjeti kako je Vlada uistinu ponudila dobar i održiv prijedlog. Taj prijedlog daje jamstva sindikatima, odnosno državnim i javnim službenicima, s obzirom da smo u njemu rekli kako se osnovica za plaće koju bismo dogovorili od 1. travnja ne bi mijenjala do kraja ove godine.

Pročitajte i ovo Sustav plaća - 3 Kritike ne prestaju Magla oko reforme s plaćama: "Premijer bi dobio koeficijent 5, a mi obični učitelji 1,9. Pitam se gdje je pravičnost?" Zakon o plaćama; ilustracija - 1 Veće plaće? Više od dva desetljeća rada Olji i nije donijelo bogzna što: "Ne omogućavaju mi da bez razmišljanja sebi priuštim neka sitna zadovoljstva"

>> Vlada i sindikati i dalje bez dogovora o plaćama

Vlada i sindikati javnih i državnih službi sinoć se nisu usuglasili oko Vladinog konačnog prijedloga za šestpostotno smanjenje plaća, pa je novi sastanak zakazan za ponedjeljak, kada sindikati trebaju odgovoriti na njega. Vlada im u novom sporazumu nudi da će pregovore o ponovnom rastu plaća započeti kada realni BDP počne rasti na međugodišnjoj razini više od dva posto u dva uzastopna tromjesečja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene