Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, na obilježavanju Dana narcisa, kako je optimistična glede završetka pregovora sa sindikatima javnih i državnih službi oko Vladinog prijedloga za šest postotno smanjenje plaća, te izrazila uvjerenje kako će sindikati taj prijedlog u konačnici podržati.


Ponovno ćemo se sastati u ponedjeljak i vjerujem da će sindikati razumjeti kako je Vlada uistinu ponudila dobar i održiv prijedlog. Taj prijedlog daje jamstva sindikatima, odnosno državnim i javnim službenicima, s obzirom da smo u njemu rekli kako se osnovica za plaće koju bismo dogovorili od 1. travnja ne bi mijenjala do kraja ove godine.

>> Vlada i sindikati i dalje bez dogovora o plaćama

Vezani članci Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr) Jedni otišli, drugi ostali: Predstavnik sindikata Preporod nije napustio sastanak u Ministarstvu Dubravko Jagić (Foto: Dnevnik.hr) Sastanak u Ministarstvu rada sa sindikatima policije: ''Razgovori se nastavljaju u sljedeću srijedu, tražit ćemo povećanje koeficijenta''

Vlada i sindikati javnih i državnih službi sinoć se nisu usuglasili oko Vladinog konačnog prijedloga za šestpostotno smanjenje plaća, pa je novi sastanak zakazan za ponedjeljak, kada sindikati trebaju odgovoriti na njega. Vlada im u novom sporazumu nudi da će pregovore o ponovnom rastu plaća započeti kada realni BDP počne rasti na međugodišnjoj razini više od dva posto u dva uzastopna tromjesečja.