Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor najavila je da će možda već danas razgovarati s porečkim biskupom Milovanom. Ipak, naknadno je iz ureda Vlade stigla informacija da će taj susret ipak biti održan u ponedjeljak.


Premijerka će razgovarati s biskupom u vezi s problema nastalih nakon zahtjeva talijanskih benediktinaca da im se vrate nekretnine nekadašnjeg samostana u župi Dajla u Porečkoj biskupiji za koje su obeštećeni Osimskim sporazumima.

Po pisanju medija, Papa je nakratko suspendirao porečkog biskupa Milovana kako bi španjolski biskup umjesto Milovana potpisao sporazum o uređenju međusobnih odnosa župe Dajle i talijanskog samostana Abbazie di Praglie, koji traži povrat nekretnina ili novčanu, milijunsku naknadu u eurima. Mediji navode i da se Porečka biskupija s tim u vezi obratila i glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Na pitanje novinara danas u Donjoj Stubici kako komentira miješanje Vatikana u suverenitet RH u vezi s vraćnjem te nekretnine mimo hrvatskog pravosuđa, premijerka je rekla da će o detaljima razgovarati s biskupom Milovanom, vjerojatno već danas.

Na pitanje novinara hoće li se ona umiješati u spor kazala je da će razgovarati 'o mogućnostima da pomognemo'. To je ono što vam mogu reći, rekla je Kosor. (Hina)

 

Vezani članci Tomislav Čorić Ministar Ćorić otvorio račun na Twitteru, zapratite ga odmah! Jedan je detalj svima zapeo za oko, fore i sprdnje samo se nižu Slika nije dostupna Hrvatska država darovala Porečkoj i Pulskoj biskupiji Vilu Idolu u Puli, vrijednu više od 19,7 milijuna kuna