Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor najavila je da će možda već danas razgovarati s porečkim biskupom Milovanom. Ipak, naknadno je iz ureda Vlade stigla informacija da će taj susret ipak biti održan u ponedjeljak.


Premijerka će razgovarati s biskupom u vezi s problema nastalih nakon zahtjeva talijanskih benediktinaca da im se vrate nekretnine nekadašnjeg samostana u župi Dajla u Porečkoj biskupiji za koje su obeštećeni Osimskim sporazumima.

Po pisanju medija, Papa je nakratko suspendirao porečkog biskupa Milovana kako bi španjolski biskup umjesto Milovana potpisao sporazum o uređenju međusobnih odnosa župe Dajle i talijanskog samostana Abbazie di Praglie, koji traži povrat nekretnina ili novčanu, milijunsku naknadu u eurima. Mediji navode i da se Porečka biskupija s tim u vezi obratila i glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Na pitanje novinara danas u Donjoj Stubici kako komentira miješanje Vatikana u suverenitet RH u vezi s vraćnjem te nekretnine mimo hrvatskog pravosuđa, premijerka je rekla da će o detaljima razgovarati s biskupom Milovanom, vjerojatno već danas.

Na pitanje novinara hoće li se ona umiješati u spor kazala je da će razgovarati 'o mogućnostima da pomognemo'. To je ono što vam mogu reći, rekla je Kosor. (Hina)

 

Vezani članci Jadranka Kosor svjedočila na suđenju Sanaderu (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) - 1 Kosor na suđenju Sanaderu: Mesić me tražio da skinem oznaku tajnosti s dokumentacije za izmjenu dioničarskog ugovora" Hitna pomoć (Foto: Dnevnik.hr) Slovenac (67) preminuo na porečkom triatlonu u moru kod Zelene lagune