Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom Dana žena

Predsjednica: "Morala sam se izboriti i ustrajati za svoju poziciju u životu i u politici"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Bruxellesu (Foto: Twitter)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Bruxellesu (Foto: Twitter) Platforma X
Aktualno Galerija +0 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Bruxellesu (Foto: Twitter) Galerija 1/1 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Bruxellesu, iz kojeg je poručila ženama da vjeruju u sebe.

''Kao prva predsjednica RH, obraćam se članovima Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova  uoči Međunarodnog dana žena. Morala sam se izboriti i ustrajati za svoju poziciju i u životu i u politici, kao i bezbroj drugih žena u Hrvatskoj i Europi. Žene su pilotkinje, inženjerke, nuklearne fizičarke, predsjednice i istovremeno majke, sestre i čuvarice svojih obitelji. Moramo poticati i ohrabriti žene da se još više angažiraju i postanu nositeljice promjene.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Noćni marš Štrajk u kuhinji, štrajk na ulici VIDEO Noćni marš za prava žena: ''Mizoginistima, klečateljima, obiteljašima i transfobima poručujemo - Nećete nas prestrašiti, nećete nas ušutkati!''

Početi treba od promjene mentalnog sklopa. Moramo uspostaviti takvu političku kulturu koja će žene poticati na sudjelovanje u istoj mjeri kao i muškarce. To ćemo postići dajući veći značaj obrazovanju. Moja poruka svim ženama je da vjeruju u sebe, u svoje vrijednosti, u svoju snagu, u svoje znanje i sposobnosti. Zauzmite se za sebe i nikada ne odustajte! Vaša odlučnost je jača od svih prepreka!'' napisala je predsjednica na Twitteru.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Bruxellesu, gdje se sastaje s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom. Prethodno govori na sjednici Međuparlamentarnog odbora EP-a o snazi žena u politici u povodu Međunarodnog dana žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene