Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stop predrasudama!

Nasilje prestaje ovdje: Predsjednica u ružičastoj majici u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se obilježavanju Dana ružičastih majica - nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i snimila prigodni video.

''I ove godine pridružujem se obilježavanju Dana ružičastih majica – nacionalnom danu borbe protiv vršnjačkog nasilja i projektu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova s porukom:

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Stravični detalji s horor-imanja: Mlatili su ih traktorskim remenom, izgladnjivali, ucjenjivali Kampanja Držat ću oči širom otvorene U subotu, 28. siječnja Počinje kampanja "Držat ću oči širom otvorene": Strah je glavni razlog zbog kojeg se nasilje ne prijavljuje

Nasilje prestaje ovdje !!!

#Danruzicastihmajica
#NasiljePrestajeOvdje'', napisala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na službenom profilu na Facebooku.

Naglasila je da se pridružila kampanji kako bi osnažila borbu protiv vršnjačkog nasilja. ''Želja mi je pridonijeti svijesti o toleranciji, o različitostima te tako ojačati borbu protiv svih vrsta nasilja koja su nadrasla školske klupe i igrališta i preselila se na društvene mreže i virtualnu arenu'', naglasila je Predsjednica. Dodala je da neprestano moramo upozoravati na probleme i izazove s kojima su u prevenciji i borbi protiv nasilja suočena djeca i mladi, ali i roditelji, odgajatelji profesori i stručnjaci u borbi protiv predrasuda koje se pronalaze u odnosu prema slabijima i drukčijima.

''Jezik nasilja jezik je slabića, složni smo u tome da taj jezik nikada ne želimo naučiti. Budimo jedinstveni jer svatko od nas ponajprije u svojoj obitelji, školi i radnoj sredini može postaviti pravilo ove kampanje - nasilje prestaje ovdje'', zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Aktualno Počinje li rat nuklearnih sila: 9 hrvatskih vojnika na području zahvaćenom sukobima, MORH tvrdi - na sigurnom su Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u predjelu Budgama (Foto: AFP) Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u predjelu Budgama (Foto: AFP) Foto: Afp Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 1 Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 2 Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 3 Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Vojnici na mjestu nesreće (Foto: AFP) Vojnici na mjestu nesreće (Foto: AFP) Foto: AFP +1 Ostaci jednog od srušenih indijskih aviona (Foto: AFP) Svijet Počinje li rat nuklearnih sila: 9 hrvatskih vojnika na području zahvaćenom sukobima, MORH tvrdi - na sigurnom su 1/7 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene