Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera masoni

Koja je sudbina državnog odvjetnika? Premijer Andrej Plenković: ''Ako ne podnese ostavku, Vlada će ga sutra smijeniti''

Premijer Andrej Plenković rekao je da glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić treba podnijeti ostavku.

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Za glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića koji je priznao da je u masonima Plenković je rekao da tu informaciju nije imao kad su ga imenovali. ''Ne kažem da ne bi bio imenovan, ali bismo tu informaciju tretirali na drugačiji način'', rekao je predsjednik Vlade. Ocijenio je da je aktualni predmet uzdrmao integritet državnog odvjetnika. ''Stvorio se okvir koji mu bitno otežava poziciju. Smatramo da je najprimjerenije da podnese ostavku'', rekao je Plenković i dodao da je jučer razgovarao s njim. Ako ne podnese ostavku, Vlada će odluku donijeti sutra ujutro na sjednici. Plenković kaže da mu je najneobičnije što je Jelenić ušao u masone neposredno prije imenovanja za glavnog državnog odvjetnika. Osvrnuo se na izjave Mire Kovača, koji je rekao da mu je Vladimir Šeks rekao da će mu nakon izbora trebati odvjetnik. ''Šeks je šaljivdžija'', rekao je Plenković.

Izvijestio je da je jutros razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Najavio je da će Vlada sutra predložiti Roberta Hranja za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, s čim se Milanović složio.

''Iskrica? Iskrica?'' više je puta pitao na što je Milanović mislio kad je rekao da je u njihovim razgovora bilo iskrica. Tvrdi da ih nije bilo ni danas ni jučer.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ranije je rekao da očekuje ostavku glavnog državnog odvjetnika. ''Cijela situacija treba što prije biti riješena'', poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene