Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasukali jahtu zbog prodora mora

Pogledajte snimku nasukane 35-metarske jahte nasred plaže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pramcu jahte nasukane na otočiću jugoistočno od Hvara je pukotina promjera jedan metar.

Na otočiću Pokonji Dol jugoistočno od grada Hvara jutros se nasukala 35- metarska motorna jahta koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, a među putnicima iz Crne Gore, Srbije i BiH nema ozlijeđenih osoba, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Prvu je dojavu o havariji motorne jahte u 7.30 sati dobila je Lučka kapetanija Split.

Na pramcu je pukotina promjera jedan metar. S obzirom na oštećenje i da je na jahti osam tona dizel goriva, zatvoreni su spremnici, te za sada nema nikakvog onečišćenja. Na mjesto pomorske nesreće u 8,15 sati upućena je brodica DVD-a Kaštela 'Sv. Florijan' da ogradi jahtu s branama, a u 9,30 sati isplovio je i brod Lučke kapetanija Split 'Pojišan's dežurnim inspektorima, te tegljač 'Argus' Brodospasa koji će pretočiti gorivo s jahte u svoje spremnike.

Jahta ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club, a na njoj su bila tri državljana Crne Gore, po jedan iz Srbije te Bosne i Hercegovine. Prema izjavi zapovjednika, crnogorskog državljanina, jahtu je nasukao na otok Pokonji Dol oko 6 sati jer je uočio prodor mora. Ispostava Hvar dojavu o nasukanju dobila je od vlasnika konobe na otoku Pokonji Dol. Lučka kapetanija Split obavit će očevid. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini" Jahta Royal Romance Uskoro istječe privremena mjera Ekskluzivne snimke Dnevnika Nove TV: Ruska jahta pod sankcijama isplovila iz trogirskog brodogradilišta

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene