Klimatolog Mirko Orlić govori kako Hrvatsku u budućnosti očekuje zagrijavanje, ali i bitne promjene. Oborine će ljeti biti jako rijetke, a zimi će ih biti samo u jednom dijelu Hrvatske, i to u većoj količini nego danas. Stoga Orlić upozorava na važnost pripreme za takvu promjenu i nužnost plana raspodjele vode koju će zemlja dobivati iz samo jednog područja, na cijelu zemlju. Također, valja napomenuti da su istraživanja pokazala da čovjek ima čak 50 posto utjecaja na klimatske promjene, stoga je bitno svakim svojim djelovanjem brinuti o njemu.


.

Vezani članci Jeff Bezos i Richard Branson Aktivisti Oxfama: "Luksuzni stil života i neprestana pljačka planeta najbogatijih ljudi svijeta stavljaju nas u sve veću opasnost" Švedska aktivistica Greta Thunberg kod pape Franje (Foto: AFP) Planetarno popularna sredjoškolka aktivistica kod Pape: "Hvala vam što se zauzimate za prirodu i govorite istinu"
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju