Snijeg na autocesti (Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL)
Snijeg na autocesti (Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL)

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na širemu riječkom području prometuje se otežano uz povremene zastoje.


Trenutno nema cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolica iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18 sati.

Vozačima se savjetuje da poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U Slavoniji, Istri, sjevernom primorju i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše. Na dionici autoceste A1 između južnog portala Sveti Rok i mosta Maslenica zbog jakog pljuska i mokrog kolnika brzina vožnje ograničena je na 60km/h.

Autobus sletio s cete u Karlovcu, šestero ozlijeđenih

U karlovcu se u 13:30 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je autobus sletio s ceste i prevrnuo se na bok. U nesreći je najmanje sedmero ozlijeđenih.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 u smjeru Zagreba vozi se usporeno na izlazu iz tunela Grič, kod čvora Gospić i između čvorova Zadar1 i Zadar2 (260.km) u smjeru Zagreba.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb vozi se usporeno kod tunela Veliki Gložac u smjeru Zagreba te na 39. km kod prijelaza za divljač u smjeru Rijeke.

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A7 između čvorova Šmrika i Draga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila).

Uz snijeg dodatne probleme stvara i magla, koja mjestimice na cestama uz gust snijeg dodatno smanjuje vidljivost.

U nedjelju stabilnije vrijeme

Prema prognozi DHMZ-a, na sjevernom će dijelu Jadrana krajem dana zapuhati bura s olujnim udarima, zbog koje iz HAK-a također upozoravaju na moguće poteškoće u prometu, te će biti privremena zatvaranja određenih dionica autoceste.

U subotu se na Jadranu očekuje nastavak kiše, uz jak i olujan južni i jugozapadni vjetar na južnom dijelu, a na sjevernom uz buru, s kojom je mjestimice moguć i snijeg. U nedjelju malo stabilnije i mirnije, a od ponedjeljka se ponovno povećava vjerojatnost za jačanje juga i povremenu mjestimičnu kišu.

Na kopnu se u subotu očekuje većinom snijeg, obilniji u gorju, a snježni pokrivač stvarat će se i u mnogim nizinama. Do kraja dana predviđa se razvedravanje pa će nedjelja biti uglavnom suha, s jutarnjim minusima. Niskih temperatura bit će i u novom tjednu, kada su ponovno moguće oborine.