Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko tisuća ljudi na karlovačkom području ostalo je bez struje. Krivac je opet snijeg.


Bez struje ostalo je čak 12.750 od ukupno 87.000 potrošača Elektre Karlovac, koja električnom energijom opskrbljuje cijelu Karlovačku županiju i dio Jastrebarskog, a uzrok su kvarovi na dalekovodima nastali zbog mokrog, gustog i teškog snijega, doznaje se u Elektri i karlovačkoj ispostavi Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Tehnički direktor Elektre Josip Kekić kazao je da će do kraja dana najmanje dvije trećine od tih potrošača dobiti struju, no do nekih ruralnih mjesta, gdje će se trebati zamijeniti stupovi, neće se moći doći prije nego se ukloni snijeg. Situacija je najgora na širem području Duge Rese, gdje je prekid opskrbe na svih pet dalekovoda, te još nije poznato kakve su štete na pojedinim postrojenjima.

Vezani članci Rad od kuće, Ilustracija Oglasio se HEP o nestancima struje: "Kvarovi su bili prolaznog karaktera, većina ih je trajala kraće od pola sekunde" Nesreća kod Bosiljeva Teška nesreća kod Bosiljeva: Automobil se prevrnuo na krov

>> FOTO Prokišnjava krov škole u Sigetu

Bez napajanja su i tri dalekovoda u Vojniću, tri u Karlovcu, te po jedan u Slunju, Jastrebarskom i Ozlju. Na svim tim prostorima kvarove otklanja ukupno 15 ekipa, rekao je Kekić. Karlovački Centar 112 priopćio je da je zbog prekida opskrbe strujom već nastupila loša opskrba vodom iz vodovoda na uzvišenim predjelima, a da je „za očekivati da će veći dio stanovništva karlovačkih prigradskih naselja dio dana ostati bez vode“

Od intervencija kojima Centar 112 koordinira izdvojena je pomoć HGSS-ove stanice Ogulin djelatnicima Hitne medicinske pomoći u izvlačenju i spašavanju bolesnih osoba do kojih se nije moglo doći zbog novo napadanog snijega i neočišćenih lokalnih cesta. Pomagali su ljudima Vajin vrha kod Josipdola i u Ključu kod Tounja, gdje su se morali probijati 8,5 kilometara da bi na vrijeme iznemoglu osobu predali medicinskom timu.

Vodostaji karlovačkih rijeka, koje su se tijekom tjedna izlile zbog naglog kopnjenja snijega i obilnih kiša, i dalje su u opadanju, tako da su nakon izvanrednih mjera sada na snazi samo pripremne mjere obrane od poplava. Vodostaji ostalih rijeka Korane, Mrežnice i Dobre isto su u padu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook