Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar borove šume

Kanaderi gasili vatru na samo tri kilometra od Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasni operativni centar Split zaprimio je danas u 16:17 sati dojavu o požaru borove šume na području kod Kamena, samo tri kilometra udaljenom od Splita.

Požar je lokaliziran u 18:07 sati, a izgorio je jedan i pol hektar mlade borove šume, trave i niskog raslinja, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

U gašenju su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Split te više Dobrovoljnih vatrogasnih društava s ukupno 32 vatrogasaca i 12 vozila. Pomoć iz zraka su im pružala dva kanadera i dva helikoptera. U tijeku je sanacija požarišta.

U 16:45 sati ugašen je i požar otvorenog prostora na području Kaštjuna, kod Pule, za kojeg je dojava u pulsko Vatrogasno operativno središte stigla oko 16 sati. Izgorjelo je 5 hektara trave i 40 bala sjena.

U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula te dobrovoljna vatrogasna društva iz Medulina, Ližnjana i Pule s ukupno 30-tak vatrogasaca i 12 vozila. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene