Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatrogasni operativni centar Split zaprimio je danas u 16:17 sati dojavu o požaru borove šume na području kod Kamena, samo tri kilometra udaljenom od Splita.


Požar je lokaliziran u 18:07 sati, a izgorio je jedan i pol hektar mlade borove šume, trave i niskog raslinja, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

U gašenju su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Split te više Dobrovoljnih vatrogasnih društava s ukupno 32 vatrogasaca i 12 vozila. Pomoć iz zraka su im pružala dva kanadera i dva helikoptera. U tijeku je sanacija požarišta.

U 16:45 sati ugašen je i požar otvorenog prostora na području Kaštjuna, kod Pule, za kojeg je dojava u pulsko Vatrogasno operativno središte stigla oko 16 sati. Izgorjelo je 5 hektara trave i 40 bala sjena.

U gašenju požara sudjelovali su JVP Pula te dobrovoljna vatrogasna društva iz Medulina, Ližnjana i Pule s ukupno 30-tak vatrogasaca i 12 vozila. (Hina)

Vezani članci Davor Valčić U godinu dana dva požara u njegovoj zgradi: "Urušio se krov, ostali smo doslovno bez krova nad glavom. Šteta je ogromna. Čekamo da nam se rodi beba, a imamo i malo dijete..." Požar u centru Zadra 02 VIDEO Vatrogasci još na oprezu zbog buktinje koja je izbila u centru Zadra: Uzrok strašnog požara tek će se utvrditi