Hrvat ubijen tijekom lova na lavove u Africi (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Hrvat ubijen tijekom lova na lavove u Africi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

U tijeku je istraga kojom će se utvrditi što se točno dogodilo u slučaju stradavanja hrvatskog lovca Pere Jelinića u Južnoj Africi. Policija je otkrila neke nove detalje, poznato je iz čijeg je oružja ispaljen metak, ali nije jasno kako je do toga došlo.


Lovac s Paga, 75-godišnji Pero Jelinić, ubijen je u lovu na lavove u Južnoj Africi. Kako nam je potvrdila južnoafrička policija, nakon što je 75-godišnji lovac preminuo u bolnici u Vryburgu otvorena je istraga kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Vezani članci Herman Vukušić Kakav je to čovjek koji ubije troje djece? Ugledni psihijatar pojašnjava: "Ovaj akt se može gledati kao prošireno samoubojstvo" Ubojstvo u Mlinovima - 2 Tko je muškarac koji je ugušio svoje troje djece? Radio u brojnim austrijskim tvrtkama na vodećim pozicijama...

Kako su objasnili, lovca je života stajao pucanj iz vatrenog oružja koje je nosio jedan od njegovih kolega, hrvatskih lovaca.

Više lovaca, uključujući i trojicu Hrvata, lovilo je na farmi lavova pokraj Setlagola, a tijekom lova 75-godišnjak se navodno umorio, nakon čega je vatreno oružje predao svom kolegi iz Hrvatske. Njih dvojica nastavila su hodati i slijediti jedan drugoga.

75-godišnjak je navodno hodao ispred drugog hrvatskog državljanina kada ga je metak pogodio u rame. Prevezen je u bolnicu Vryburg gdje je preminuo, poručili su iz južnoafriočke policije.

Događaj je ovo koji je šokirao Pažane. 75-godišnjak je inače bio strastveni lovac i sakupljač trofeja, a prije odlaska u Južnu Afriku svom je prijatelju rekao: "Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, pokopajte je. Pojedite par janjaca, sjetite se Pere i priči je kraj.''

Društvo u Južnoj Africi pravila su mu još dvojica Hrvata. Istraga bi trebala pokazati je li paški lovac u Africi upucan namjerno ili se radi o nesretnom slučaju.