Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku istraga

Smrt na safariju: Južnoafrička policija otkrila nove detalje o stradanju lovca iz Hrvatske

Hrvat ubijen tijekom lova na lavove u Africi (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Hrvat ubijen tijekom lova na lavove u Africi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
U tijeku je istraga kojom će se utvrditi što se točno dogodilo u slučaju stradavanja hrvatskog lovca Pere Jelinića u Južnoj Africi. Policija je otkrila neke nove detalje, poznato je iz čijeg je oružja ispaljen metak, ali nije jasno kako je do toga došlo.

Lovac s Paga, 75-godišnji Pero Jelinić, ubijen je u lovu na lavove u Južnoj Africi. Kako nam je potvrdila južnoafrička policija, nakon što je 75-godišnji lovac preminuo u bolnici u Vryburgu otvorena je istraga kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Kako su objasnili, lovca je života stajao pucanj iz vatrenog oružja koje je nosio jedan od njegovih kolega, hrvatskih lovaca.

Više lovaca, uključujući i trojicu Hrvata, lovilo je na farmi lavova pokraj Setlagola, a tijekom lova 75-godišnjak se navodno umorio, nakon čega je vatreno oružje predao svom kolegi iz Hrvatske. Njih dvojica nastavila su hodati i slijediti jedan drugoga.

75-godišnjak je navodno hodao ispred drugog hrvatskog državljanina kada ga je metak pogodio u rame. Prevezen je u bolnicu Vryburg gdje je preminuo, poručili su iz južnoafriočke policije.

Događaj je ovo koji je šokirao Pažane. 75-godišnjak je inače bio strastveni lovac i sakupljač trofeja, a prije odlaska u Južnu Afriku svom je prijatelju rekao: "Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, pokopajte je. Pojedite par janjaca, sjetite se Pere i priči je kraj.''

Društvo u Južnoj Africi pravila su mu još dvojica Hrvata. Istraga bi trebala pokazati je li paški lovac u Africi upucan namjerno ili se radi o nesretnom slučaju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene