Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Glasovao predsjednik Sabora

Josip Leko: Najznačajnija je lokalna politika, najizravnije djeluje na život zajednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko dao je svoj glas na lokalnim izborima. Rekao je kako se nada da će se građani u velikom broju odazvati na današnje izbore budući da lokalna politika najznačajnije utječe na njihove živote.

Josip Leko jutros je glasovao na biračkom mjestu u Mjesnom odboru Središće u Zagrebu, 'Od svih politika najznačajnija je lokalna politika, najizravnije djeluje na život zajednice', kazao je Leko. 'Mislim da je vrlo važno da građani to prepoznaju, iziđu u što većem broju i na taj način sudjeluju, odnosno, odlučuju, kreiraju svoju budućnost, barem u iduće četiri godine', rekao je predsjednik Hrvatskog sabora, koji je na biralište došao sa suprugom Biserkom.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

>> Lokalni izbori: U Hrvatskoj do 11h glasovalo 13,55 % birača!

Dodao je kako očekuje da će odaziv birača biti znatno veći nego je to bio slučaj s nedavno održanim izborima za Europski parlament, budući je zainteresiranost građana za lokalne izbore 'znatno životnija, bliža čovjeku'. Na novinarsko pitanje kako je zadovoljan izbornom kampanjom, Leko je ocijenio da su poštivani visoki demokratski standardi, unatoč pokojem 'iskakanju'.

'Mogu biti vrlo zadovoljan s tolerancijom i demokratskim vrijednostima koje su se pokazale u kampanji. Hrvatska je demokracija zaista potvrđena na djelu', zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene