Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko dao je svoj glas na lokalnim izborima. Rekao je kako se nada da će se građani u velikom broju odazvati na današnje izbore budući da lokalna politika najznačajnije utječe na njihove živote.


Josip Leko jutros je glasovao na biračkom mjestu u Mjesnom odboru Središće u Zagrebu, 'Od svih politika najznačajnija je lokalna politika, najizravnije djeluje na život zajednice', kazao je Leko. 'Mislim da je vrlo važno da građani to prepoznaju, iziđu u što većem broju i na taj način sudjeluju, odnosno, odlučuju, kreiraju svoju budućnost, barem u iduće četiri godine', rekao je predsjednik Hrvatskog sabora, koji je na biralište došao sa suprugom Biserkom.

Vezani članci Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Saborska statistika: Gordan Maras rekorder po broju kazni, od ukupno 770 njegove su 162 Slabi potres preplašio zastupnika Hrvoja Zekanovića Pogledajte kako je Hrvoje Zekanović reagirao na potres tijekom saborske sjednice

>> Lokalni izbori: U Hrvatskoj do 11h glasovalo 13,55 % birača!

Dodao je kako očekuje da će odaziv birača biti znatno veći nego je to bio slučaj s nedavno održanim izborima za Europski parlament, budući je zainteresiranost građana za lokalne izbore 'znatno životnija, bliža čovjeku'. Na novinarsko pitanje kako je zadovoljan izbornom kampanjom, Leko je ocijenio da su poštivani visoki demokratski standardi, unatoč pokojem 'iskakanju'.

'Mogu biti vrlo zadovoljan s tolerancijom i demokratskim vrijednostima koje su se pokazale u kampanji. Hrvatska je demokracija zaista potvrđena na djelu', zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook