Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebačka policija izvijestila

Još uvijek se ne zna zašto su vlaku otkazale kočnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija potvrdila je danas da su putničkom vlaku koji se jučer na Glavnom kolodvoru zabio u betonski odbojnik, pri čemu je ozlijeđeno 60-ak putnika, otkazale kočnice, no još uvijek nije utvrđeno zbog čega je došlo do kvara.

U policiji kažu da je strojovođa putničkog vlaka, koji je dolazio iz Siska, počeo kočiti oko 800 metara od stajališta na Glavnom kolodvoru, no iz neutvrđenog razloga sustav za kočenje je otkazao pa se električna lokomotiva zabila u betonski odbojnik. Prema danas objavljenim policijskim podacima, u željezničkoj nesreći lakše je ozlijeđeno 45 putnika i strojovođa, a teže sedam putnika.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo"

>> U udaru vlaka u odbojnik 60 ozlijeđenih

Nakon obavljenog očevida putnički vagon i električna lokomotiva prevezeni su na depo za održavanje vučnih vozila, gdje će se danas vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić i povjerenstva za istraživanje željezničkih nesreća nastaviti očevid. Materijalna šteta još nije utvrđena, no cijeni se većom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene