Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva godišnja doba u tjedan dana

Još danas očekujte hladno vrijeme, no od sredine tjedna stiže nova velika promjena vremena

Ekstremne hladnoće (Foto: AFP)
Ekstremne hladnoće (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Ekstremne hladnoće (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Očekujte hladno vrijeme još samo u ponedjeljak, jer do kraja tjedna čekaju nas opet gotovo proljetne temperature.

U ponedjeljak će u odnosu na nadjelju biti malo hladnije pa se preporuča toplija odjeća. Jutarnja temperatura na kopnu mjerit će do -5, -6 stupnjeva, a i uz obalu će se ponegdje spuštati do nule. Tako hladno neće biti dugo, već od sredine tjedna slijedi osjetno zatopljenje pa ćemo i ovaj tjedan nastaviti u sličnom tonu kao i prethodnih nekoliko, praktički izmjenjivanjem zime i proljeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Iako će veći tjedna vrijeme biti stabilno, u ponedjeljak će se prema kraju dana sa zapada postupno oblačiti pa se nova, doduše slabo izražena, oborinska epizoda očekuje u zapadnijim područjima u noći na utorak. I na istoku zemlje bit će oblačnije, u noći s malo oborina. Ni tijekom dana neće biti toplo - temperatura će mjeriti između 2 i 4 stupnja.

Ciklona se, prema sinoptičkoj karti, odmiče dalje na istok, a uz jačanje anticiklonalnog grebena idućih dana će biti stabilnije.

Na moru se kiša, a u gorju na granici kiše i snijega. Uz jugozapadnjak temperatura u gorju bit će oko 2 do 3 stupnja, a na moru između 8 i 11 stupnjeva. Na sjeveru Dalmacije bit nešto oblačnije, drugdje pretežno sunčano. Bura i tramontana će poslijepodne oslabjeti, a temperatura ovdje između 6 i 11 stupnjeva.

Idućih dana očekuje nas djelomice sunčano i postupno sve toplije, osobito u drugom dijelu tjedna, kada će temperatura biti iznad 10 stupnjeva. U srijedu ujutro ponegdje može biti magle. Na Jadranu će idućih dana biti djelomice ili pretežno sunčano, utorak uz buru, a zatim od četvrtka jugo s kojim će biti malo toplije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene