Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić primio američkog veleposlanika za pitanja ratnih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak je primio Johna Clinta Williamsona, veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država za pitanja ratnih zločina.


Kako je priopćeno, predsjednik Mesić ukratko se osvrnuo na aktualno stanje u Hrvatskoj i susjednim zemljama, osobito naglašavajući potrebu individualiziranja krivnje za počinjene zločine, kako bi se s naroda skinula hipoteka kolektivne odgovornosti i stvorili uvjeti za razvijanje normalnih i dobrih odnosa između država u jugoistočnoj Europi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić ususret parlamentarnim izborima Novi diplomatski sukob? Slovenci odbili srpskog kandidata za veleposlanika, oglasio se Vučić Slika nije dostupna Prepoznao se Vekić: Mesić lažima proziva pokojnog Tuđmana i mene

Veleposlanik Williamson izrazio je zahvalnost predsjedniku Mesiću zbog njegovog dosljednog zagovaranja potrebe istraživanja i kažnjavanja ratnih zločina. On je pozdravio inicijativu predsjednika Mesića temeljem koje je potpisan sporazum državnih odvjetništava Republike Hrvatske i Republike Crne Gore o suradnji i gonjenju počinitelja kaznenih djela ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti i genocida.

Bilo je riječi i o mogućnosti organiziranja sastanka državnih
odvjetnika iz zemalja regije u cilju što bolje suradnje ne samo u istraživanju ratnih zločina, nego i u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene