Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak je primio Johna Clinta Williamsona, veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država za pitanja ratnih zločina.Kako je priopćeno, predsjednik Mesić ukratko se osvrnuo na aktualno stanje u Hrvatskoj i susjednim zemljama, osobito naglašavajući potrebu individualiziranja krivnje za počinjene zločine, kako bi se s naroda skinula hipoteka kolektivne odgovornosti i stvorili uvjeti za razvijanje normalnih i dobrih odnosa između država u jugoistočnoj Europi.

Vezani članci Slika nije dostupna Prijeti sukob Kosor i Josipovića oko novih veleposlanika Slika nije dostupna Mesić: Norac je ubijao po nalogu iz Zagreba

Veleposlanik Williamson izrazio je zahvalnost predsjedniku Mesiću zbog njegovog dosljednog zagovaranja potrebe istraživanja i kažnjavanja ratnih zločina. On je pozdravio inicijativu predsjednika Mesića temeljem koje je potpisan sporazum državnih odvjetništava Republike Hrvatske i Republike Crne Gore o suradnji i gonjenju počinitelja kaznenih djela ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti i genocida.

Bilo je riječi i o mogućnosti organiziranja sastanka državnih
odvjetnika iz zemalja regije u cilju što bolje suradnje ne samo u istraživanju ratnih zločina, nego i u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju