Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković u akciji

Jandroković: "Nema ucjena, razgovaramo, tražimo najbolja rješenja i to je duh koji postoji u ove tri godine"

Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Iznenadni sastanak koalicije (Foto: N1) Iznenadni sastanak koalicije (Foto: N1) Foto: N1 Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Osim u sektoru zaštite okoliša, problemi u koaliciji i u sektoru branitelja te u sektoru manjina, pa je predsjednik HDZ-a i Vlade u 24 sata čak dva puta okupio vrh stranke i koalicije. Ovim potonjima čak je u četvrtak platio i večeru. Što je na koalicijskom meniju, osim štrukli i štrudli?

Nakon sjednice Vlade odradio je premijer još jedan sastanak, onaj s najužim vodstvom HDZ-a. "Mi moramo svakodnevno razgovarati, to nije znak krize nego ozbiljnog i odgovornog upravljanja", napomenuo je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. U četvrtak naveče u jednom zagrebačkom restoranu družila se koalicija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

"Nije valjda prvi put da se u povijesti hrvatskog političkog života parlamentarna većina nalazi u restoranu a ne nužno u vladi. Ne pijemo. Ne jedemo puno. Smršavili smo" , rekao je premijer.

"Ja bi bio osobno sretniji da smo bili u Vladi ali odazvali smo se u pozivu", rekao je Milorad Batinić, potpredsjednik kluba HNS-a. "Nije bilo nesuglasica. Svatko je rekao svoje", rekao je Furio Radin, potpredsjednik Sabora.

Svi za jednim stolom. SDSS koji malo ide malo ne ide iz koalicije nakon eskalacije sukoba zbog izjava Milorada Pupovca. Milan Bandić koji s rukama u Saboru ucjenjuje HDZ. HNS koji Bandiću blokira GUP - nakon što im Bandić nije uspio smijeniti ministricu.

"Nema ucjena, razgovaramo, tražimo najbolja rješenja i to je duh koji postoji u ove tri godine. Kada bi bilo drugačije sasvim sigurno ne bi surađivali", poručuje Jandroković.

"Ova će koalicija što se tiče Stranke rada i solidarnosti čiji je klub drugi po snazi - trajati onoliko koliko uspijemo realizirati kvalitetnih projekata", poručio je Milan Bandić.

"Mogu glasovat kako hoću.To mi ne može narediti nitko", ističe Ivica Mišić, saborski zastupnik iz Kluba Milana Bandića. A u Vladi danas i Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a.

Braniteljske igre u Makarskoj

"Samo sam bio na ručku s ministrom branitelja". Na pitanje što su dogovorili odgovara: "Da ćemo se naći u Makarskoj i otvoriti igre". Napomenuo je kako pri tome neće biti nikakvih probelma, ali da se neće doticati teme Milorada Pupovca.

Tradicionalne braniteljske igre koje s 800 tisuća kuna financira Vlada. "Meni je drago da je Vlada pokrovitelj igara. Ničeg se ne bojim, nema nikakve trgovine, nema nikakvog deala, isto tako sastav parlamentarne većine i smjer zemlje i uključivost manjina vodi Vlada", napominje premijer.

"Vidimo se u Makarskoj", poručio je ministar branitelja Tomo Medved. A braniteljske igre počinju u petak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene